Ο Δρ Jay Bhattacharya του Στάνφορντ είπε στο Newsweek ότι οι αποκλεισμοί COVID-19 είναι «το μοναδικό χειρότερο λάθος για τη δημόσια υγεία τα τελευταία 100 χρόνια». Ο καθηγητής ιατρικής προειδοποίησε ότι τα κλειδώματα επηρεάζουν δυσανάλογα τους φτωχούς και επιδεινώνουν την ανισότητα του πλούτου.
Εξήγησε επίσης πώς οι περιοχές που επέβαλαν τα πιο δρακόντεια lockdown δεν είδαν τη μεγαλύτερη επιτυχία στον έλεγχο του ιού.

«To lockdown είναι το χειρότερο λάθος για τη δημόσια υγεία τα τελευταία 100 χρόνια. Θα μετρήσουμε την καταστροφική υγεία και τις ψυχολογικές βλάβες, που επιβάλλονται σχεδόν σε κάθε φτωχό πρόσωπο στη γη, για μια γενιά », δήλωσε ο Bhattacharya.

«Ταυτόχρονα, δεν έχουν χρησιμεύσει για τον έλεγχο της επιδημίας στα μέρη όπου έχουν επιβληθεί πιο έντονα. Στις ΗΠΑ, στην καλύτερη περίπτωση – έχουν προστατεύσει την «μη ουσιώδη» τάξη από το COVID, ενώ εκθέτουν την ουσιαστική εργατική τάξη στην ασθένεια. Τα κλειδώματα περιορίζουν την επιδημιολογία », πρόσθεσε. Ο καθηγητής πρότεινε ότι οι πολιτικές θα έπρεπε να έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν τους ευάλωτους και να μην χρησιμοποιούνται για να θέσουν ολόκληρους πληθυσμούς υπό de facto κατ ‘οίκον περιορισμό.

«Τα άτομα που είναι μεγαλύτερα έχουν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν από το το νέο ιό από ό, τι τα άτομα που είναι νεότερα… και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός γιατί γνωρίζουμε ποιος είναι ο πιο ευάλωτος, είναι οι άνθρωποι που είναι μεγαλύτεροι. Ας προστατεύσουμε τους ευάλωτους », είπε ο Bhattacharya.

O Bhattacharya είναι ένας από τους συγγραφείς της Διακήρυξης του Great Barrington, η οποία έχει λάβει πάνω από 13.000 υπογραφές από επιστήμονες ιατρικής και δημόσιας υγείας. Γίνεται αναφορά στο ότι «οι πολιτικές κλειδώματος παράγουν καταστροφικές επιπτώσεις στη βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη δημόσια υγεία», αναφέροντας «επιδείνωση των αποτελεσμάτων των καρδιαγγειακών παθήσεων, λιγότερους ελέγχους καρκίνου και επιδείνωση της ψυχικής υγείας – οδηγώντας σε μεγαλύτερη υπερβολική θνησιμότητα στα επόμενα χρόνια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *