Ένα κτίριο που είχε κατασκευαστεί προκειμένου να φιλοξενεί τα άτομα που ζητούν άσυλο στη Γερμανία, μετατρέπεται πλέον σε, μια εγκατάσταση κράτησης για άτομα που παραβιάζουν επανειλημμένα την καραντίνα, αναφέρει σε ρεπορτάζ της η γερμανική ταμπλόιντ Μπίλντ.

Η εγκατάσταση βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Δρέσδης της Σαξονίας και χτίστηκε το 2017 με κόστος 30 εκατομμύρια ευρώ (36,4 εκατομμύρια δολάρια) για να φιλοξενήσει άτομα που περιμένουν για να υποβληθούν σε επεξεργασία οι αναφορές τους για άσυλο στη Γερμανία. Τώρα οι κρατικές αρχές το μετατρέπουν σε κέντρο κράτησης που προορίζεται για επαναλαμβανόμενους παραβάτες καραντίνας, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Σε ένα άτομο που δεν θα απομονωθεί εθελοντικά όταν του ζητηθεί, θα του δοθεί προειδοποίηση,, ακολούθως ένα πρόστιμο και αν αυτό δεν λειτουργήσει, ένα δικαστήριο μπορεί να πάρει την ελευθερία του, εξήγησαν αξιωματούχοι, προσθέτοντας ότι το μέτρο προορίζεται «για την προστασία τρίτων από τα απείθαρχα συμπεριφορά του ατόμου που φιλοξενείται »στην εγκατάσταση. Η εγκατάσταση έχει ένα φράχτη με συρματοπλέγματα στην κορυφή, κρίνοντας από τη φωτογραφία που δημοσίευσε η Bild και λέγεται ότι έχει αστυνομικούς.



Τον Απρίλιο, η κυβέρνηση της Σαξονίας διέθεσε 22 δωμάτια σε τέσσερα ψυχιατρικά νοσοκομεία για να κρατήσει τους παραβάτες καραντίνας υπό κράτηση, αλλά υποχώρησε μετά από δημόσια αναταραχή.

Η Γερμανία αυτή την εβδομάδα ξεπέρασε τα δύο εκατομμύρια μολύνσεις Covid-19 και σημειώνει αύξηση του ποσοστού θανάτων, με τον αριθμό των θανάτων να φτάνει σχεδόν τους 45.000 την Παρασκευή. Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ πρόκειται να συναντηθεί με περιφερειακούς ηγέτες την επόμενη Τρίτη, προωθώντας μια συγκέντρωση που είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 25 Ιανουαρίου, για να συζητηθούν περαιτέρω μέτρα κλειδώματος.

Πηγή:

https://www.rt.com/news/512644-geramany-covid-prison-bild/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *