Ο Αμερικανός πολιτικός και διευθυντής του National Intelligence (DNI) John Ratcliffe, αξιολόγησε ότι η Κίνα παρενέβη στις ομοσπονδιακές εκλογές του 2020, σύμφωνα με επιστολή που διαβιβάστηκε στο Κογκρέσο.

Στην επιστολή (pdf), ο Ratcliffe ισχυρίζεται ότι οι πληροφορίες σχετικά με την εκλογική παρέμβαση της Κίνας καταργήθηκαν από τη διοίκηση της CIA, η οποία πίεσε τους αναλυτές να αποσύρουν την υποστήριξή τους για την άποψη αυτή.

Επικαλούμενη μια έκθεση του Διαμεσολαβητή της Αναλυτικής Κοινότητας Πληροφοριών Μπάρι Ζαλάουφ, ο διευθυντής των εθνικών μυστικών υπηρεσιών δήλωσε ότι ορισμένοι αναλυτές ήταν απρόθυμοι να περιγράψουν τις ενέργειες της Κίνας ως παρέμβαση στις εκλογές, επειδή διαφωνούσαν με τις πολιτικές του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Washington Examiner δημοσίευσε την επιστολή του Ratcliffe και την έκθεση του διαμεσολαβητή στις 17 Ιανουαρίου, δέκα ημέρες μετά τη δημοσίευση μιας πρωτότυπης έκθεσης για τα έγγραφα.

“Με βάση όλες τις διαθέσιμες πηγές πληροφοριών, η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας προσπάθησε να επηρεάσει τις ομοσπονδιακές εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ”, έγραψε ο Ratcliffe.

Η έκθεση του Zulauf, του αναλυτικού διαμεσολαβητή της κοινότητας πληροφοριών, στάλθηκε στο Κογκρέσο στις 7 Ιανουαρίου παράλληλα με μια αξιολόγηση της κοινότητας για παρεμβολές στις εκλογές του 2020. Στην έκθεση (pdf), ο Zulauf αναφέρει ότι οι αναλυτές που εργάζονται για τη Ρωσία και την Κίνα εφάρμοσαν διαφορετικά πρότυπα στην αναφορά τους σχετικά με τις εκλογικές παρεμβολές. Ενώ χαρακτηρίζουν τη δραστηριότητα της Ρωσίας ως σαφή εκλογική παρέμβαση, οι αναλυτές δίσταζαν να κάνουν το ίδιο για την Κίνα.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.theepochtimes.com/china-sought-to-influence-2020-us-election-director-of-national-intelligence-assesses_3659981.html?utm_source=newsnoe&utm_medium=email&utm_campaign=breaking-2021-01-17-3

China photo credit
Φωτογραφία από 3D Animation Production Company από το Pixabay

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *