Μεγάλη διάδοση γνωρίζει στην Αμερική η θεραπεία κατά του κορωνοϊού με μονοκλωνικά αντισώματα. Τη στιγμή που στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, κάποιοι δεν θέλουν καν να ακούσουν και προτάσσουν το εμβόλιο σαν τη μοναδική σωτήρια λύση, οι Αμερικανοί έχουν προχωρήσει ένα βήμα μπροστά. Διαβάστε τι ακριβώς αναφέρει το ρεπορτάζ του https://www.reuters.com/ σε μετάφραση του eleftheripena:

“Η αμερικανική κυβέρνηση θα αγοράσει 1,25 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις κοκτέιλ αντισωμάτων COVID-19 της Regeneron Pharmaceuticals για περίπου 2,63 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξάνοντας τη συνολική προσφορά της θεραπείας σε περισσότερες από 1,5 εκατομμύρια δόσεις. Το κοκτέιλ, ένας συνδυασμός δύο αντισωμάτων casirivimab και imdevimab, εγκρίθηκε τον Νοέμβριο για επείγουσα χρήση από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων. Το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών είπε ότι οι δόσεις θα παραδοθούν το πρώτο εξάμηνο του 2021 για τη θεραπεία μη νοσοκομειακών, υψηλού κινδύνου ασθενών με COVID-19.
«Με τα περιστατικά COVID-19 να συνεχίζουν να αυξάνονται, η θεραπεία ατόμων με ήπιες ή μέτριες λοιμώξεις μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη νοσηλείας», ανέφερε σε δήλωσή του ο βοηθός γραμματέας ετοιμότητας και απάντησης του HHS Robert Kadlec.

Η θεραπεία με Regeneron, η οποία δόθηκε στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά τη μόλυνση του COVID-19, είναι μέρος μιας κατηγορίας φαρμάκων γνωστών ως μονοκλωνικών αντισωμάτων, τα οποία κατασκευάζονται αντίγραφα αντισωμάτων που δημιουργήθηκαν από το ανθρώπινο σώμα για την καταπολέμηση λοιμώξεων. Η θεραπεία με αντισώματα του Eli Lilly έχει επίσης εγκριθεί για επείγουσα χρήση από τον ρυθμιστή”.

Εδώ είναι το link με το original άρθρο

https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-usa-regeneron-phar/us-to-buy-125-million-additional-doses-of-regenerons-covid-19-antibody-cocktail-idUSKBN29H2ZY?fbclid=IwAR23dQlXiQZ1bMpraFGfakIRn0xfimecyT_I9U_CZYIss2z-VrsYUMaE6Q4

photo credit: Ivan Radic A man’s hand full of white pills via photopin (license)

photo credit: bloomberg

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *