Η βρετανική κυβέρνηση ανέβαλε μέχρι τη Δευτέρα την υποχρεωτική απόδειξη αρνητικών δοκιμών COVID-19 για ταξιδιώτες στην Αγγλία, για να τους δώσει έτσι περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστούν. Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, το Υπουργείο Μεταφορών είχε πει ότι η ημερομηνία έναρξης θα είναι την Παρασκευή.
«Για να δοθεί χρόνος στις διεθνείς αφίξεις να προετοιμαστούν, οι επιβάτες θα πρέπει να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία για ένα αρνητικό τεστ COVID-19 πριν από την αναχώρηση τους για την Αγγλία», ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps στο Twitter. Πρόσθεσε επίσης πως «πρέπει να συμπληρώσουν και τη σχετική φόρμα εντοπισμού επιβατών» ενώ επεσήμανε πως «χωρίς απόδειξη αρνητικού τεστ αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο προστίμου 500£”

Το Τμήμα Μεταφορών έχει επίσης εκδώσει πλήρη δημόσια καθοδήγηση, συμπεριλαμβανομένων των τύπων δοκιμών που είναι αποδεκτοί. Τέτοιες δοκιμές είναι τα PCR και LAMP. Η κυβέρνηση αναφέρει ότι οι νέες απαιτήσεις, οι οποίες ισχύουν και για τους κατόχους διαβατηρίων του Ηνωμένου Βασιλείου, θα βοηθήσουν στην αναχαίτιση της εισροής νέων στελεχών του ιού.

Οι νέοι κανόνες της Αγγλίας δεν θα επηρεάσουν τους ταξιδιώτες από άλλα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου (που μπορούν να ορίσουν τους δικούς τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς) ή από την Ιρλανδία, τη Νήσο του Μαν, το Τζέρσεϋ ή το Γκέρνσεϊ. Τα παιδιά κάτω των 11 ετών εξαιρούνται.

Πηγή:

https://www.theepochtimes.com/england-postpones-mandatory-pre-flight-covid-19-tests-until-monday_3656476.html

photo credit: David McKelvey Terminal 4 Departures, London Heathrow via photopin (license)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *