«Δεν πρόκειται να ακολουθήσω καμιά πολιτική από τον Klaus Schwab ή τον άλλο του». Η παραπάνω δήλωση ανήκει στον πρωθυπουργό της Αλμπέρτα Τζέισον Κέννεϊ ο οποίος έχει αναγνωρίσει ότι η «Μεγάλη Επανεκκίνηση» (great reset) δεν μπορεί να διαγραφεί ως «θεωρία συνωμοσίας», δηλώνοντας σαφώς ότι μια τέτοια ατζέντα δεν θα επηρεάσει τις πολιτικές της επαρχίας. Προέτρεψε πρόσφατα τους κατοίκους που υποστηρίζουν ότι ο νέος ιός είναι φάρσα, να εξετάσουν τα δεδομένα υγείας της επαρχίας για να δουν ότι είναι υπαρκτοί οι θάνατοι που σχετίζονται με τον συγκεκριμένο ιό. Παράλληλα κατακρίνει όσους υποστηρίζουν ότι «κάθε είδους περιορισμοί στη δημόσια υγεία είναι μέρος μιας παγκόσμιας συνωμοσίας».

Η Αλμπέρτα κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δημόσιας υγείας για «μείωση των περιπτώσεων και προστασία του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης» στις 24 Νοεμβρίου. Μέχρι στιγμής, 1.684 κάτοικοι από ένα πληθυσμό 4,4 εκατομμυρίων έχουν υποστεί τον ιό, ο οποίος αντιστοιχεί στο 0,04 τοις εκατό (τέσσερα εκατοστά του ενός τοις εκατό) του πληθυσμού της επαρχίας. Η συντριπτική πλειοψηφία (85 τοις εκατό) αυτών που έχουν πεθάνει είναι άνω των 70 ετών (1.424). Η μέση ηλικία για όσους έχουν πεθάνει από το νέο ιό είναι 82 έτη. Κανένας κάτω των 19 ετών δεν πέθανε. Η επαρχία σχεδιάζει να μειώσει τους περιορισμούς από τις 8 Φεβρουαρίου.

«Αυτή δεν είναι συνωμοσία», δήλωσε ο Κέννεϋ κατά τη διάρκεια ενός live video που έκανε στο Facebook στις 2 Φεβρουαρίου, προβάλλοντας και ένα γράφημα με τον αριθμό των ασθενών στα νοσοκομεία της επαρχίας. «Αυτό δεν είναι η φαντασία μου. Αυτό δεν επινοήθηκε από τον Klaus Schwab», είπε.

Ο Klaus Schwab, ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο COVID-19: The Great Reset στο οποίο υποστηρίζει ότι ο κοροναϊός παρέχει την ευκαιρία να «επαναφέρουμε τον σημερινό κόσμο» έτσι ώστε να «διορθώσουμε τα βαθιά ριζωμένα δεινά των κοινωνιών μας και τις οικονομίες.” «Η πανδημία μας δίνει αυτή την ευκαιρία, αντιπροσωπεύει μια ευκαιρία να προβληματιστούμε, να φανταστούμε και να επαναφέρουμε τον κόσμο μας », έγραψε ο Schwab στο βιβλίο του 2020.

Ο Κέννεϋ, σε μια ζωντανή ανάρτηση στο Facebook στις 6 Δεκεμβρίου, επεσήμανε ότι η ιδέα της «μεγάλης επαναφοράς» του Schwab δεν είναι θεωρία συνωμοσίας, προσθέτοντας ότι ο Schwab του έστειλε ακόμη και ένα αντίγραφο του βιβλίου. «Μου έστειλε ένα αντίγραφο. Υποθέτω ότι έστειλε έναν πιθανότατα σε κάθε κυβερνητικό ηγέτη σε όλο τον κόσμο », είπε.

Ο Κέννεϊ περιγράφει το σχέδιο της «μεγάλης επαναφοράς» του Σβάμπ ως «αριστερές ιδέες για λιγότερη ελευθερία και περισσότερη κυβέρνηση, για περισσότερη κυβερνητική παρέμβαση, για πολιτικές που, νομίζω, θα δημιουργήσουν τεράστια φτώχεια». Ο πρωθυπουργός αποκάλεσε την ετήσια σύνοδο κορυφής του Ντουβός του Σβάβ “τη μεγαλύτερη συγκέντρωση παγκόσμιων υποκριτών στην ιστορία”.

«Είναι ένα μικρό χιονοδρομικό χωριό στην Ελβετία. Και νομίζω ότι κάθε Φεβρουάριο, μερικές χιλιάδες εξαιρετικά πλούσιοι άνθρωποι, πολλοί δισεκατομμυριούχοι, εκατομμυριούχοι, παγκόσμιοι διευθύνοντες σύμβουλοι και πολιτικοί πετούν στο Νταβός με εκατοντάδες ιδιωτικά αεροπλάνα.
«Η υποκρισία σε αυτό το πλήθος είναι τόσο παχιά που δεν μπορεί καν να την κόψεις με ένα μαχαίρι». Ο Κέννευ κατέστησε σαφές ότι οι θεωρίες του Schwab δεν θα κατευθύνουν την πολιτική της Αλμπέρτα. «Και έτσι, όχι, δεν πρόκειται να ακολουθήσω καμιά πολιτική από τον Klaus Schwab». Η μεγάλη επαναφορά, είπε ο Kenney, είναι ένα «πραγματικό σύνολο συγκεκριμένων προτάσεων που υποστηρίζονται από μερικούς πολύ επιδραστικούς ανθρώπους. Και νομίζω ότι είναι απολύτως νόμιμο για δημοκρατικά εκλεγμένους ηγέτες, να πούμε, ωχ όχι, δεν πρόκειται να εκμεταλλευτούμε μια κρίση για να προωθήσουμε μια πολιτική ατζέντα».

Ο Κέννεϊ είπε ότι αντί να «εκμεταλλευτούν την κρίση για να επιβάλουν στις δημοκρατικές κοινωνίες ένα πλήθος αποτυχημένων σοσιαλιστικών ιδεών πολιτικής», οι πολιτικοί ηγέτες πρέπει να επικεντρωθούν στην «δημιουργία οικονομικής ανάπτυξης και στο πως εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις θα μπορέσουν να επιστρέψουν. Όσοι υπέφεραν περισσότερο στην εποχή του COVID ήταν οι φτωχότεροι σε όλο τον κόσμο. Και έτσι η ιδέα ότι θα τους οδηγούσαμε περαιτέρω στην ενεργειακή φτώχεια μέσω της ατζέντας πολιτικής του Klaus Schwab είναι, ειλικρινά το θεωρώ προσβλητικό. “

Παράλληλα, ο Κέννεϊ το χαρακτήρισε «πολύ δυσάρεστο και λυπηρό» που άνθρωποι με επιρροή όπως ο Schwab και ο Trudeau «επιδιώκουν ρητά να επωφεληθούν από μια τέτοια κρίση για να προωθήσουν το δικό τους πολιτικό όραμα και αξίες». Τον Δεκέμβριο, ο Κέννευ υποσχέθηκε ότι η επαρχία δεν θα χτίσει «κανένα στρατόπεδο COVID» ότι δεν θα υπήρχε «υποχρεωτικό πρόγραμμα εμβολιασμού στην Αλμπέρτα» και ότι δεν θα υπάρχουν «διαβατήρια εμβολίων».

πηγή: humansarefree.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *