Φανατικός υποστηρικτής του ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης ο οποίος είχε αναρωτηθεί, «γιατί να υπάρχουν ακόμα άραγε τα σχολικά κτίρια;»

Ένα από τα μεγάλα σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων είναι να προωθήσει όλα τα … «τηλε». Τηλεκπαίδευση, τηλεαγορές, τηλεδιασκέψεις, τηλεργασία και πάει λέγοντας. Είναι κάτι που το ζούμε έντονα σε παγκόσμιο επίπεδο, στην εποχή του νέου κορωνοϊού. Και προφανώς δεν είναι κάτι που συμβαίνει έκτακτα μέχρι να περάσει …η μπόρα. Είναι κάτι που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί κατά κόρον από εδώ και πέρα, είτε με κορωνοϊό, είτε όμως και χωρίς αυτόν.

Το πιο σοκαριστικό θα έλεγε κανείς πως είναι η τηλεκπαίδευση. Το γεγονός ότι τα παιδιά μας, από τη μια στιγμή στην άλλη τοποθετήθηκαν μπροστά σε μια οθόνη, κάνοντας μάθημα απομακρυσμένα, κάτω από ένα εντελώς διαφορετικό πλαίσιο που μόνο εποικοδομητικό δεν το λες. Και το πιο τραγικό ακόμα είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που οραματίζονται την κατάσταση αυτή ως μόνιμη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα που μου έρχεται πρόχειρα στο μυαλό αποτελεί ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Andrew M. Cuomo.

Πριν μερικούς μήνες είχε κάνει κάποιες δηλώσεις οι οποίες προκαλούν …τρόμο χωρίς καμία δόση υπερβολής. Τι είχε πει μεταξύ άλλων; Εξέφρασε την απορία του για το πώς εξακολουθούν να υπάρχουν σχολικά κτίρια (!) ενώ είχε ανακοινώσει πως θα συνεργαστεί με τον …περιβόητο Bill Gates (χωμένος και εδώ;) προκειμένου να δημιουργήσουν το νέο …μοντέλο εκπαίδευσης. Το οποίο θέτει την τεχνολογία στην πρώτη γραμμή και φυσικά ακυρώνει τις σχολικές αίθουσες! Ο Cuomo, και στο παρελθόν έχει εξοργίσει τους εκπαιδευτικούς υποστηρίζοντας αμφιλεγόμενες σχολικές μεταρρυθμίσεις που χρηματοδοτούνται από τον Γκέιτς.

Οι δηλώσεις του σχετικά με τον κορωνοϊό και τα σχολεία δεν είναι καινούργιες ωστόσο είναι ακόμα νωπές στις μνήμες μας και εξακολουθούν να προκαλούν έντονους προβληματισμούς. Παράλληλα είχε πει ότι «ο κορωνοϊός προσφέρει μια ευκαιρία να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο εκπαιδεύονται οι μαθητές και χαρακτήρισε τον Γκέιτς «οραματιστή» του οποίου οι «σκέψεις για την τεχνολογία και την εκπαίδευση» πρέπει να προχωρήσουν. Το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates έχει ξοδέψει δισεκατομμύρια δολάρια σε προγράμματα εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων.

Φωτογραφία από Wokandapix
από το Pixabay

photo credit: World
Economic Forum
Bill Gates – World Economic Forum Annual
Meeting 2011
via photopin (license)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *