Επειδή παραδέχθηκε δημόσια πως υπάρχει ένα σύστημα λογισμικού που καταγράφει αυτούς που εμβολιάζονται και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον

Αυστηρή κριτική από μερίδα μέσων δέχεται ο Υπουργός Υγείας της Ιρλανδίας, Stephen Donnelly, επειδή παραδέχθηκε δημόσια (σε μια εκπομπή με τον τίτλο Pat Kenny Show στο Newstalk), πως υπάρχει ένα σύστημα λογισμικού για την καταγραφή των εμβολιασμών, επειδή μπορεί να έρθει η ώρα που ίσως χρειαστεί να αποδειχθεί ποιοι είναι αυτοί που έχουν κάνει το εμβόλιο! Στην σχετική ερώτηση που του έκανε ο δημοσιογράφος απάντησε, «ναι υπάρχει, εκατό τοις εκατό»!

Μετά τη συγκεκριμένη παραδοχή που προφανώς εγείρει πολλούς προβληματισμούς, δεν ήταν λίγοι αυτοί που άσκησαν κριτική στα λεγόμενα του Υπουργού Υγείας της Ιρλανδίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το site https://theirishsentinel.com/ το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει τα ακόλουθα:

«Ίσως να μην γνωρίζετε, κύριε Υπουργέ, ότι, προς τα τέλη του περασμένου μήνα, το Συμβούλιο της Ευρώπης αποφάσισε ότι τα εμβόλια δεν πρέπει να είναι υποχρεωτικά και ότι όσοι δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν δεν πρέπει να υφίστανται διακρίσεις. Αυτό το ψήφισμα απαιτεί από όλα τα κράτη μέλη τα ακόλουθα:
-Βεβαιωθείτε ότι οι πολίτες ενημερώνονται ότι ο εμβολιασμός ΔΕΝ είναι υποχρεωτικός και ότι κανείς δεν πιέζεται πολιτικά, κοινωνικά ή με άλλο τρόπο να εμβολιαστεί, εάν δεν το επιθυμεί.
-Βεβαιωθείτε ότι κανείς δεν υφίσταται διακρίσεις για το ότι δεν έχει εμβολιαστεί.
Το ψήφισμα εγκρίθηκε από το Κοινοβούλιο του Συμβουλίου στις 27 Ιανουαρίου. Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης περιλαμβάνει μέλη της ΕΕ και επίσης ορισμένα μέλη εκτός ΕΕ όπως η Ρωσία, η Τουρκία, η Λευκορωσία, το Αζερμπαϊτζάν και η Ουκρανία. Για την αποφυγή αμφιβολιών, η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης δεν έχει καμία σχέση με την ΕΕ, αλλά είναι ένα διεθνές όργανο στο οποίο συμμετέχει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του οποίου είναι μέλος η Ιρλανδία».

vaccine photo credit
Φωτογραφία από x3 από το Pixabay

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *