Photo by <a href="https://unsplash.com/@cdc?utm_source=unsplash&utm_medium=referral&utm_content=creditCopyText">CDC</a> on <a href="https://unsplash.com/s/photos/antibodies?utm_source=unsplash&utm_medium=referral&utm_content=creditCopyText">Unsplash</a>

Το ανοσοποιητικό σύστημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον ιό CCP θα συνεχίσει να φέρει αντισώματα έναντι του ιού για τουλάχιστον 12 μήνες! Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας μελέτης που έκαναν επιστήμονες από το Φινλαδικό Ινστιτούτο Υγείας και Πρόνοιας. Έγινε μάλιστα δεκτή από το European Journal of Immunology. Οι επιστήμονες μελέτησαν την την παρουσία αντισωμάτων σε 1.292 άτομα μετά από οκτώ μήνες μόλυνσης. Διαπίστωσαν ότι το 96 τοις εκατό των ατόμων εξακολουθούσαν να έχουν εξουδετερωτικά αντισώματα και το 66 τοις εκατό εξακολουθούσαν να φέρουν έναν τύπο αντισώματος που ονομάζεται νουκλεοπρωτεΐνη IgG.

Στη συνέχεια, οι επιστήμονες ερεύνησαν τα επίπεδα αντισωμάτων ένα χρόνο μετά τη μόλυνση επιλέγοντας τυχαία 367 άτομα από την αρχική ομάδα που δεν είχαν ακόμη εμβολιαστεί. Το 89 % των ατόμων εξακολουθούσαν να φέρουν εξουδετερωτικά αντισώματα και το 36 % εξακολουθούσαν να φέρουν το αντίσωμα IgG. Τα επίπεδα αντισωμάτων ήταν υψηλότερα σε άτομα που πέρασαν βαριά τον κορωνοϊό. Σε σύγκριση με εκείνους που είχαν ήπια ασθένεια, αυτά τα άτομα είχαν δύο έως επτά φορές περισσότερα αντισώματα για τουλάχιστον 13 μήνες μετά τη μόλυνση.

Δείτε ΕΔΩ όλο το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *