Άστραψε και βρόντηξε ο γιατρός Κωνσταντίνος Φαρσαλινός σε δηλώσεις για το πιστοποιητικό εμβολιασμού που προωθεί η Ελληνική κυβέρνηση. Ο ίδιος τόνισε ότι θα είναι «δραματικές οι βλάβες στον πληθυσμό από τα οριζόντια lockdown»

«Βιοηθικό» έγκλημα χαρακτήρισε το πιστοποιητικό εμβολιασμού ο γιατρός και ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών Κωνσταντίνος Φαρσαλινός μιλώντας σε εκπομπή του Kontra Channel. Καλεσμένοι ήταν επίσης ο καθηγητής φαρμακολογίας Δημήτρης Κούβελας αλλά και ο επιδημιολόγος Απόστολος Βανταράκης. Ο κ. Φαρσαλινός μεταξύ άλλων για το θέμα αυτό είπε τα ακόλουθα:
«Το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι ένα βιοηθικό αδίκημα. Αντιβαίνει σε όλες τις διεθνείς συμβάσεις τις οποίες κάθε Δυτική κοινωνία έχει ενσωματώσει στη νομοθεσία της. Είναι βιοηθικό έγκλημα. Θα πρέπει να το κατανοήσετε αυτό. Διότι το πιστοποιητικό αυτό δεν έχει σκοπό για κάποια ιατρική χρήση αλλά για να απεμπολή δικαιώματα ώστε αμέσως να καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό. Όταν το χρησιμοποιείς ως τιμωρία εμποδίζοντας κάποιον να κινηθεί ελεύθερα τότε είναι βιοηθικό αδίκημα. Είναι ξεκάθαρο. Επίσης είναι επιστημονικά ατεκμηρίωτο ακόμα και αν ξεχνάγαμε την βιοηθική διάσταση. Δεν γνωρίζουμε το πόσο το εμβόλιο εμποδίζει την μετάδοση!»

Για τις καταστροφικές συνέπειες των lockdown είπε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:
«Η υγειονομική περίθαλψη της χώρας έχει ετήσιο κόστος για όλα τα νοσήματα γύρω στα 15 δισεκατομμύρια. Αυτός είναι ο προϋπολογισμός μας. Τα lockdown μόνο, χωρίς να βάζουμε τίποτε άλλο, έχουν κοστίσει 20 με 30 δισεκατομμύρια. Με λίγα λόγια έχουμε μια νόσο μόνο να έχει κοστίσει περισσότερο από την αντιμετώπιση όλων των υπόλοιπων νοσημάτων. Αυτό θα δικαιολογούταν μόνο αν υπήρχε οριζόντιος σοβαρός κίνδυνος να πεθάνουμε όλοι από αυτό το νόσημα. Αν είχαμε ας πούμε μια νόσο τύπου SARS 1 που είχε 10% θνητότητα που και εκεί δεν ήταν οριζόντιος ο κίνδυνος ή ακόμα χειρότερα αν είχαμε μια ευλογιά που είχε 30% θνητότητα και αφορούσε και τα παιδιά και άτομα μικρότερης ηλικίας. Αυτό δεν συμβαίνει. Δεν υπάρχει καμία λογική στο lockdown. Είναι αδιανόητο. Να πω χαριτολογώντας ότι …λεφτόδεντρα δεν υπάρχουν. Αυτά τα χρήματα από κάπου θα πρέπει να βρεθούν. Κάποιος πρέπει να τα πληρώσει και από κάπου αλλού θα τα στερηθούμε. Ξέρετε, οι βλάβες στην υγεία θα είναι δραματικές για τον πληθυσμό και θα είναι αποτέλεσμα των μέτρων και όχι του ιού. Θα τα ζήσουμε για χρόνια. Ίσως να μην είναι πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες. Ένας με κατάθλιψη για παράδειγμα, όπου οι καταθλιπτικοί βάση μελετών χάνουν πέντε με έξι χρόνια από το προσδόκιμο της ζωής τους. Δεν θα γραφτεί στα Μέσα ότι θα χάσει έξι χρόνια από τη ζωή του. Θα είναι όμως απώλεια για την κοινωνία. Νομίζω ότι έχει χαθεί το μέτρο και ο έλεγχος».

Δείτε όλη την πολύ ενδιαφέρουσα εκπομπή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *