Την πλήρη αντίθεση του στην πολιτική που έχει επιλέξει η κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της επιδημίας εκφράζει για μια ακόμα φορά με δηλώσεις του ο επικεφαλής των “Ελεύθερων Ξανά”, καρδιολόγος Φαίδων Βόβολης. Ο ίδιος ήταν καλεσμένος στο Αιγαίο TV, στην εκπομπή του Τέρη Χατζηιωάννου.

Μεταξύ άλλων επεσήμανε και τα ακόλουθα:
“Προφανώς κάτι δεν πηγαίνει καλά. Διαφωνούμε με τη διαχείριση. Αφήνουμε τα συνωμοσιολογικά σενάρια και από εκεί και πέρα λέμε ότι δεν υπάρχουν τα μέτρα που έπρεπε να υπάρχουν. Δεν έχει αλλάξει κάτι. Δεν έχει στηριχθεί η δημόσια υγεία. Βασικά δεν θα έπρεπε οι ασθενείς να φθάσουν στο νοσοκομείο. Αυτό είναι το θέμα μας. Όσοι νοσήσουν να το ξέρουμε και να μπορέσουμε να τους έχουμε σε μια συγκεκριμένη ας πούμε καραντίνα. Δεν χρειάζεται να υπάρχει εγκλεισμός υγιούς πληθυσμού. Θα έπρεπε επίσης τα τεστ να έχουν συνταγογραφηθεί και να μπορούμε να κάνουμε πολλά και να ξέρουμε ακριβώς την κατάσταση. Αυτή είναι η λεγόμενη χαρτογράφηση η οποία δεν υπήρξε ποτέ. Δεν υπήρξε η πρωτοβάθμια φροντίδα. Περιμέναμε από τους ασθενείς να νοσήσουν και τελικά αυτό το μικρό ποσοστό που νοσεί είναι αρκετό για να μπλοκάρει τις ΜΕΘ”.

Σχετικά με τις μεταλλάξεις που ακούμε έντονα τώρα τελευταία αλλά και στην καταστροφικότητα των εγκλεισμών είπε:
“Δώστε μου δέκα αχαρτογράφητους ιούς. Η τακτική είναι η ίδια. Οι αριθμοί και μόνο μετράνε. Έχουμε ένα μοτίβο αντιμετώπισης και το ξέρουμε. Και τουλάχιστον εδώ δεν υπήρξε. Καταλαβαίνω την ανάγκη για τουρισμό αλλά δυστυχώς αφήσαμε τη χώρα ανεξέλεγκτη το καλοκαίρι . Αφήσαμε επίσης ανεξέλεγκτη και τη Μεγάλη Βρετανία ανεξέλεγκτη και μετά μιλάμε για μεταλλάξεις. Οι μεταλλάξεις είναι φυσιολογικές. Το πρόβλημα μας είναι ότι δεν κάναμε τίποτα άρα μην απορήσουμε αν έχουμε και τα επόμενα lockdown. Τι έχουν αποδώσει μέχρι τώρα οι εγκλεισμοί; Αν είχαν αποδώσει θα υπήρχε και τρίτο lockdown. Κάποιοι προφανώς θα έπρεπε να είχαν φύγει από τις θέσεις τους. Επιτροπή Λοιμωξιολόγων υπάρχει πραγματικά; Πολιτικοί παρεμβαίνουν μήπως; Τι συμβαίνει άραγε;”

Ειδικά για το θέμα του τουρισμού τόνισε τα ακόλουθα:
“Δεν είμαι ποτέ υπέρ του κάθετου. Δεν λέω ότι δεν έπρεπε να ανοιχθεί ο τουρισμός. Καταλαβαίνω τους ανθρώπους που πρέπει να εργαστούν απόλυτα. Έπρεπε όμως το καλοκαίρι να υπάρχει κάποιος έλεγχος. Δεν υπήρχε κανένας. Όλοι έμπαιναν και έβγαιναν κανονικά. Έπρεπε να υπάρξει κρατική αρωγή που δεν υπήρξε. Συμφωνώ να είναι όλα ανοιχτά αλλά κάποιος έλεγχος θα πρέπει να υπάρχει. Όταν δεν υπάρχει κράτος όμως ποιός έλεγχος άραγε υπάρχει; Άρα υπάρχει εγκλεισμός”.

Αναφερόμενος γενικότερα στο θέμα των ιών, ο κ. Βόβολης είπε:
“Κάθε έτος έχουμε προβλήματα με την όποια ίωση. Αν θυμάστε δέκα χρόνια τώρα, τα κανάλια λένε κάποιους μήνες Η1Ν1. Φρακάρει το σύστημα. Άρα θα μπορούσαμε να κάνουμε και τότε εγκλεισμούς. Δεν ενεκρίθη ποτέ ένας τέτοιος τρόπος διαχείρισης. Φυσικά και έχουμε πρόβλημα στις μονάδες μας και υποστελέχωση. Υπήρχαν πάντοτε και πάντα υπήρχαν ιώσεις. Το 2015, το 2017 και το 2018 υπήρχε τρομερή έξαρση επιδημιών. Δεν έγιναν όμως τέτοια πράγματα. Και τότε είχαμε πρόβλημα με τις ΜΕΘ. Τι άλλαξε φέτος; Τη διαφορά θέλω να δω., Ποια είναι. Ότι τότε περίμεναν έξω από τις ΜΕΘ 100 άτομα και τώρα είναι 150; Όχι, όχι. Κάτι δεν έχουν πει καλά. Για εμένα δεν είναι ιατρικό το θέμα αλλά πολιτικό. Δεν λέω ότι φταίει η Ελλάδα ή ότι έχει πάρει μόνη της την απόφαση γι’ αυτά που γίνονται. Αν ήταν μόνο Ελληνικό φαινόμενο θα είχε τελειώσει ήδη, να το ξέρετε. Είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και δεν είναι συνωμοσιολογικό. Κάποιοι πιέζουν τις κυβερνήσεις. Πάμε σε μια παγκοσμιοποίηση. Φαίνεται ξεκάθαρα. Απλώς έχουν εκμεταλλευτεί και έχουν διογκώσει το θέμα. Αν ήταν πραγματικά τόσο μεγάλος ο κίνδυνος θα το καταλαβαίναμε όλοι μας. Δεν θα αντιδρούσε κανείς”.

Μπορείτε να δείτε όλη τη συνέντευξη εδώ:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *