Η Σουηδός υπουργός Υγείας Λένα Χολγκλεγκράν ανακοίνωσε σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου την πρόθεση της κυβέρνησης να παράσχει «ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού» σε κατοίκους που κάνουν το εμβόλιο για το νέο κορωνοϊό, επιτρέποντάς τους να «ταξιδεύουν στο εξωτερικό για διακοπές ή να συναντήσουν έναν αγαπημένο τους».

Η υπουργός είπε ότι είναι πεπεισμένη ότι ένα «πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι πιθανώς τόσο επιθυμητό όσο το ίδιο το εμβόλιο», δημιουργώντας εικασίες ότι το ψηφιακό αναγνωριστικό θα μπορούσε να καταστεί απαραίτητο για την πρόσβαση σε διεθνή ταξίδια, καθώς και για καθημερινές δραστηριότητες όπως ψώνια και φαγητό. Οι Σουηδοί που έχουν λάβει το εμβόλιο είναι ήδη επιλέξιμοι για πιστοποιητικό εμβολιασμού από τον πάροχο εμβολίων. Το ψηφιακό «διαβατήριο» θα επιτρέψει σε αυτά τα άτομα να έχουν αντίγραφο στα τηλέφωνά τους.

Ο Anders Ygeman, υπουργός ψηφιακής ανάπτυξης της Σουηδίας, δήλωσε ότι «ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει το έργο όσο το δυνατόν γρηγορότερα και ότι η ψηφιακή υποδομή θα τεθεί σε εφαρμογή μέχρι το καλοκαίρι», συγκεκριμένα την 1η Ιουνίου.
«Όταν η Σουηδία και οι χώρες γύρω μας αρχίζουν να ανοίγουν, πιθανότατα θα πρέπει οι πολίτες να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού για να ταξιδεύουν και να συμμετέχουν σε άλλες δραστηριότητες», είπε.

Η ανακοίνωση της Σουηδίας ακολουθεί αυτήν της Δανίας, η οποία γνωστοποίησε τα δικά της σχέδια για τη δημιουργία προγράμματος «διαβατηρίου εμβολίων» για τον εντοπισμό όσων έχουν εμβολιαστεί, για λόγους ταξιδιού. Ο Δανός υπουργός Οικονομικών Μόρτεν Μποντσκόφ πρότεινε ότι «σε τρεις, τέσσερις μήνες, ένα ψηφιακό διαβατήριο εμβολιασμού θα είναι έτοιμο για χρήση, για παράδειγμα, σε επαγγελματικά ταξίδια», ανέφερε στο Associated Press. Ο υπουργός παρατήρησε ότι η επιστροφή των ταξιδιών είναι «απολύτως κρίσιμη» για την αποκατάσταση της οικονομικής σταθερότητας της χώρας και την επανέναρξη των επιχειρήσεων.

Για το σκοπό αυτό, οι Δανοί πολίτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε έναν ιστότοπο έως τα τέλη αυτού του μήνα, όπου θα περιγράφουν λεπτομερώς εάν έχουν λάβει ή όχι εμβόλιο. Ο Lars Sandahl Sørensen, Διευθύνων Σύμβουλος της Συνομοσπονδίας Δανικής Βιομηχανίας, πρότεινε ότι τα «διαβατήρια εμβολίων» θα είναι μια μακροπρόθεσμη συμφωνία, δηλώνοντας ότι οι πολίτες «θα επωφεληθούν από το διαβατήριο για πολλά χρόνια», δεδομένου ότι θα «επιτρέψουν ταξίδια και συμμετοχή στην πολιτιστική ζωή».

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο πρόεδρος της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει υποστηρίξει το σχέδιο «διαβατηρίου εμβολίων» σε όλη την ΕΕ. Μιλώντας στα πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης, η Ursula von der Leyen είπε ότι θα πρέπει να είναι «ιατρική απαίτηση να έχετε πιστοποιητικό που να αποδεικνύει ότι έχετε εμβολιαστεί». Η πρόεδρος χαιρέτισε την ιδέα ότι το «διαβατήριο εμβολιασμού» θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο των ταξιδιών μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, τονίζοντας τα εξής: “Ό, τι αποφασίζεται – είτε δίνει προτεραιότητα είτε πρόσβαση σε ορισμένα προϊόντα – είναι μια πολιτική και νομική απόφαση που πρέπει να συζητηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.”

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), του οποίου ο εκτελεστικός πρόεδρος Klaus Schwab πρότεινε το «Great Reset», ξεκίνησε ήδη να εργάζεται για τα σχετικά πιστοποιητικά εμβόλίων πριν από μερικούς μήνες. Σε συνεργασία με το ελβετικό ίδρυμα The Commons Project, το WEF αναπτύσσει την πλατφόρμα CommonPass, ένα μέρος του Κοινού δικτύου που επιτρέπει στους επιβάτες να αποδείξουν ότι πληρούν τις προϋποθέσεις και είναι υγιείς. Ο ιστότοπος CommonPass εξηγεί ότι η “πλατφόρμα αξιολογεί εάν τα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων του ατόμου ή τα αρχεία εμβολιασμού προέρχονται από αξιόπιστη πηγή και ικανοποιούν τις απαιτήσεις ελέγχου υγείας της χώρας στην οποία θέλουν να εισέλθουν.” Σύμφωνα με τον ιστότοπο του WEF, εάν οι επιβάτες “πληρούν τις απαιτήσεις, η πλατφόρμα δημιουργεί ένα απλό πιστοποιητικό (με ναι ή όχι) που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να αποδείξουν τη συμμόρφωσή τους χωρίς να αποκαλύψουν προσωπικές πληροφορίες για την υγεία.”

πηγή: humansarefree.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *