Διαβάστε πως συνδέονται με το …περιβόητο The Great Reset αλλά και με τις τράπεζες

Οι …πράσινες πολιτικές είναι ένα από τα βασικά κεφάλαια του …περιβόητου πλέον Grean Reset. Και είναι πολιτικές που θα αρχίσουν να επιβάλλονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Πρόσφατα και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η Ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ εισχώρησε σε έναν όχι και τόσο γνωστό όμιλο κεντρικών τραπεζών (αλήθεια πόσο διαδεδομένη είναι η συγκεκριμένη είδηση;). Στόχος αυτών των τραπεζών και του συγκεκριμένου ομίλου δεν είναι άλλος από το να επιβάλλει αυτές τις “πράσινες πολιτικές” που αποτελούν βασικό συστατικό των οραματιστών της Νέας Τάξης και των παγκοσμοιοποιητών. Βασικός άξονας του σχεδίου τους είναι ξεκάθαρα πλέον η υποβάθμιση και η …εξαφάνιση της βαριάς βιομηχανίας καυσίμων.

Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό έτσι; Εκατομμύρια θέσεις εργασίες απλών καθημερινών ανθρώπων θα σταλούν στον …καιάδα. Αλλά στο πλαίσιο υλοποίησης της ατζέντας που πρεσβεύει το Great Reset καταλαβαίνετε πολύ εύκολα ότι αυτοί που την υλοποιούν είναι αδίστακτοι και δεν τους ενδιαφέρει τίποτα.

Δεν χρειάζεται να πάμε πολύ πίσω, παρά μόνο στον κοντινό μας Σεπτέμβριο του 2020, όταν ο συνιδρυτής της Life Site News Steve Jalsevac είχε πει ευθαρσώς ότι η ιστορία με τον κορωνοϊό είναι κάτι που δίνει την δυνατότητα για την εφαρμογή ακραίων πολιτικών προκειμένου μέσα από αυτές να προωθηθούν οι “πράσινες” πολιτικές.

Αλήθεια για σκεφτείτε το λίγο. Τα lockdown και τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται, ουσιαστικά δίνουν την ευκαιρία στους ανθρώπους να δουν πως θα μοιάζει ο κόσμος χωρίς βιομηχανίες, χωρίς πολλά αυτοκίνητα, χωρίς πολύ κίνηση. Που συνεπάγεται, σε βάθος χρόνου και σε μείωση πληθυσμών. Λιγότερα αυτοκίνητα, λιγότερα πλοία, λιγότερα αεροσκάφη. Όπως τώρα στο lockdown. Η συγκεκριμένη “οπτική” προκαλεί πραγματικά τρόμο…

Αξίζει τον κόπο να αφιερώσει κανείς λίγο χρόνο και να ρίξει μια ματιά σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο https://humansarefree.com/ προκειμένου να κατανοήσει καλύτερα τις “πράσινες πολιτικές” που προωθούνται αλλά και τη σύνδεση που έχουν με την Μεγάλη Επανεκκίνηση (Great Reset):

Το NGFS και η δέσμευσή του για τη συμφωνία του Παρισιού
Το σχεδόν άγνωστο NGFS γεννήθηκε στο «One Planet Summit» του Παρισιού τον Δεκέμβριο του 2017, με σκοπό:
«Την ενίσχυση της παγκόσμιας ανταπόκρισης που απαιτείται για την επίτευξη των στόχων της συμφωνίας του Παρισιού και ενίσχυση του ρόλου του χρηματοπιστωτικού συστήματος για τη διαχείριση των κινδύνων και για την κινητοποίηση κεφαλαίων για επενδύσεις πράσινου και χαμηλού άνθρακα στο ευρύτερο πλαίσιο της περιβαλλοντικά βιώσιμης ανάπτυξης».

Το επίκεντρό του είναι ο ρόλος που θα έχει η «κλιματική αλλαγή» στην οικονομία, το χρηματοπιστωτικό σύστημα και τις τράπεζες. Ωστόσο, η ομάδα δεν περιορίζεται στη διαμόρφωση πολιτικών για εσωτερική συζήτηση, αλλά επιδιώκει επίσης να τις εφαρμόσει εκτός των μελών της.
«Το Δίκτυο ορίζει και προωθεί τις βέλτιστες πρακτικές που πρέπει να εφαρμοστούν εντός και εκτός της ιδιότητας μέλους του NGFS και διεξάγει ή προμηθεύει αναλυτικές εργασίες για την πράσινη χρηματοδότηση».
Οι τράπεζες μέλη είναι μερικές από τις πιο σημαντικές στον κόσμο, με εθνικά και διεθνή ονόματα όπως:

«Τράπεζα του Καναδά. Τράπεζα της Αγγλίας; Banque de France; Αρχή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του Ντουμπάι; Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα; Ιαπωνική FSA; Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας; Ομοσπονδιακό αποθεματικό των ΗΠΑ. “

Εν τω μεταξύ, μεταξύ των τραπεζών παρατηρητών υπάρχουν ονόματα όπως η «Τράπεζα Διεθνούς Διακανονισμού, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Παγκόσμια Τράπεζα και η Διεθνής Εταιρεία Οικονομικών. Η «προσήλωση» στο NGFS συνεπάγεται «πολιτική δέσμευση από ένα θεσμικό όργανο και συνεπάγεται επίσης τη βούληση και την ικανότητα να συμβάλλει ενεργά στο έργο».

Η πρώτη ολοκληρωμένη έκθεση της ομάδας από το 2019 προσφέρει ένα παράδειγμα για το είδος της εργασίας στην οποία συμμετέχει πραγματικά το NGFS. Σκοπεύει να «συνεργαστεί παγκοσμίως με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, τον χρηματοπιστωτικό τομέα, τον πανεπιστήμιο και άλλους ενδιαφερόμενους για τη διάδοση βέλτιστων πρακτικών για την αντιμετώπιση κινδύνων που σχετίζονται με το κλίμα».

«Οι κλιματικές αλλαγές» και «οι κίνδυνοι που σχετίζονται με το κλίμα αποτελούν πηγή χρηματοοικονομικού κινδύνου», δήλωσε η ομάδα.

«Πρέπει να αναλάβουμε δράση και δεν μπορούμε και δεν θα το κάνουμε μόνοι μας. Θα συνεργαστούμε παγκοσμίως με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, τον χρηματοπιστωτικό τομέα, τον ακαδημαϊκό χώρο και άλλους ενδιαφερόμενους για τη διάδοση βέλτιστων πρακτικών για την αντιμετώπιση κινδύνων που σχετίζονται με το κλίμα”.

Οι πιο γνωστοί στόχοι της Συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα το 2015, που η NGFS έχει ως λειτουργικό πρότυπο, είναι να «περιορίσει την υπερθέρμανση του πλανήτη», να μειώσει την επίδραση της «κλιματικής αλλαγής» και να θεσπίσει πολιτικές που προωθούν αυτόν τον στόχο σε όλο τον κόσμο .

Η σύνδεση με το Great Reset
Όλες οι πράσινες πολιτικές και τα σχέδια του NGFS ευθυγραμμίζονται στενά με την παγκοσμιοποίηση Great World Reset του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF).

Το WEF, που ιδρύθηκε και διευθύνεται από τον Klaus Schwab, έχει χρησιμοποιήσει το νέο ιό ως ευκαιρία να παρουσιάσει το σχέδιό του για μια Μεγάλη Επαναφορά πλήρους κοινωνικής αλλαγής και διαρθρωτικών αλλαγών. Τον Ιούνιο του 2020 ο Schwab έγραψε ότι το ξέσπασμα του κοροναϊού επιδείνωσε «το κλίμα και τις κοινωνικές κρίσεις» και ότι ως αποτέλεσμα ο κόσμος θα γινόταν «λιγότερο βιώσιμος ίσως και πιο εύθραυστος».

Ο πρίγκιπας Κάρολος του Ηνωμένου Βασιλείου, σημαντικός υποστηρικτής του Great Reset, επανέλαβε τον Schwab λέγοντας ότι ο ιός ήταν «μια ευκαιρία που δεν είχαμε ποτέ στο παρελθόν και ότι δεν θα μπορούσαμε ποτέ ξανά». Πρόσθεσε επίσης: «Οι δραστηριότητές μας βλάπτουν το ανοσοποιητικό της σύστημα».

Η προβλεπόμενη επαναφορά του Schwab υποστηρίζεται από την εστίαση σε μια πράσινη χρηματοοικονομική ατζέντα, καθώς αναφέρει την «απόσυρση επιδοτήσεων ορυκτών καυσίμων» και ένα νέο χρηματοοικονομικό σύστημα βασισμένο σε «επενδύσεις» που προωθούν την «ισότητα και βιωσιμότητα». Στις επιχειρήσεις θα παρέχονται τα λεγόμενα «κίνητρα» για τη βελτίωση της λειτουργίας τους σύμφωνα με τις «περιβαλλοντικές, κοινωνικές και μετρήσεις διακυβέρνησης».

Για το σκοπό αυτό, η WEF συνεργάζεται με τα Ηνωμένα Έθνη (Ο.Β.) στην υλοποίηση των στόχων αειφόρου ανάπτυξης (SDG) του ΟΗΕ το 2030, οι οποίοι προωθούν τις αμβλώσεις και σε μεγάλο βαθμό μια πράσινη ατζέντα «για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής». Ο Schwab δήλωσε ότι τα SDGs είναι «απαραίτητα για το μέλλον της ανθρωπότητας», έχοντας προηγουμένως υπηρετήσει για πέντε χρόνια σε επιτροπές του ΟΗΕ για τον σχεδιασμό βιώσιμης ανάπτυξης.

Για να επηρεάσει ευρέως και σωστά τους πράσινους στόχους του Ηνωμένου Βασιλείου και του WEF, το Great Reset πρέπει απαραίτητα να υποστηρίζεται από μια θεμελιώδη μετατόπιση του χρηματοπιστωτικού συστήματος σύμφωνα με τις πράσινες πολιτικές. Όπως είπε η διευθύνουσα σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Kristalina Georgieva, στη διάσκεψη WEF Great Reset τον Ιούνιο του 2020: «Βλέπουμε μια τεράστια έγχυση δημοσιονομικών κινήτρων [.]… Αλλά είναι πρωταρχικής σημασίας ότι αυτό θα πρέπει να οδηγήσει σε μια πιο πράσινη, πιο δίκαιη ανάπτυξη και σε έναν πιο έξυπνο κόσμο στο μέλλον. “

Λίγους μήνες αργότερα, επανέλαβε την έκκληση της για οικονομική αλλαγή που συνδέεται με τις πολιτικές για την κλιματική αλλαγή, λέγοντας ότι «οι μακροοικονομικές πολιτικές είναι κεντρικές για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής». Στην πραγματικότητα, σε ένα βίντεο από τον Νοέμβριο του 2020, το WEF επισήμανε για άλλη μια φορά τη Συμφωνία του Παρισιού, καθώς προώθησε την «πράσινη χρηματοδότηση» για να «βοηθήσει να σώσει τον πλανήτη».

Επιπλέον, ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του WEF τον ίδιο μήνα σκιαγράφησε πόσο σημαντική ήταν η χρηματοδότηση με πράσινο προσανατολισμό στην επίτευξη του Great Reset.

Κατά την οικοδόμηση αυτής της «επαναφοράς», ένα ολόκληρο φάσμα ενδιαφερομένων από επενδυτές, εταιρείες, κυβερνήσεις, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και καταναλωτές πρέπει να ευθυγραμμιστούν για να δημιουργήσουν ένα οικοσύστημα μέσω του οποίου επενδύουμε σε ένα καθαρότερο, πιο πράσινο μέλλον.

Τα lockdown οφελούν στην πραγματοποίηση της Μεγάλης Επαναφοράς
Για να κατανοήσουμε την υπεροχή της πράσινης ατζέντας και της πράσινης χρηματοδότησης στο Great Reset, είναι σημαντικό να σημειωθεί ο τρόπος με τον οποίο ο Schwab χαιρέτισε τους διάφορους περιορισμούς που παρατηρήθηκαν τον τελευταίο χρόνο, ως όφελος για τον πλανήτη. Καθώς το lockdown έκλεισε χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο και αποδεκατίζονταν οι οικονομίες, ο Schwab έγραψε στο TIME τον Οκτώβριο του 2020, επισημαίνοντας το όφελος που προέκυψε ως αποτέλεσμα μιας τέτοιας άνευ προηγουμένου κοινωνικής διαταραχής: στην ατμόσφαιρα του πλανήτη.

Ωστόσο, στο πρόσφατο βιβλίο του, με τίτλο COVID-19: The Great Reset, ο Schwab έγραψε ότι πρέπει να σημειωθεί μεγάλη πρόοδος όσον αφορά τη μείωση των «εκπομπών άνθρακα». Η εκτιμώμενη μείωση κατά 8% των εκπομπών άνθρακα που ανέφερε, χαρακτηρίστηκε «μάλλον απογοητευτική» και ζήτησε μια μεγαλύτερη, θεμελιώδη αλλαγή.

«Τα καταναλωτικά μας πρότυπα άλλαξαν δραματικά κατά τη διάρκεια του κλειδώματος, αναγκάζοντάς μας να επικεντρωθούμε στα βασικά και δεν μας δίνουν άλλη επιλογή παρά να υιοθετήσουμε «πιο πράσινη ζωή», είπε μεταξύ άλλων.

Η τήρηση της Πράσινης Ατζέντας θα καθορίσει το οικονομικό μέλλον
Ως μέρος της σειράς των άρθρων Great Reset, οι TIME δημοσίευσαν ένα κομμάτι που περιγράφει ένα φουτουριστικό όραμα για το έτος 2023, το οποίο βασίζεται εξ ολοκλήρου στην έννοια μιας τεράστιας, οικονομικής αλλαγής σύμφωνα με τις πράσινες πολιτικές και τις λεγόμενες κλιματικές αλλαγές. Συντάχθηκε από τη Mariana Mazzucato, μέλος της Επιτροπής Αναπτυξιακής Πολιτικής του Ηνωμένου Βασιλείου και πρώην μέλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ατζέντας του WEF για τα Οικονομικά της Καινοτομίας. Η Mazzucato περιέγραψε έναν παγκόσμιο πληθυσμό που συνειδητοποίησε την «ανάγκη των κυβερνήσεων να σχηματίσουν μια συντονισμένη απάντηση στην αλλαγή του κλίματος και να κατευθύνουν τα παγκόσμια δημοσιονομικά κίνητρα για την υποστήριξη μιας πράσινης οικονομίας». Επαναλαμβάνοντας αυτό που είναι ένα κοινό θέμα στη βιβλιογραφία Great Reset, η Mazzucato ανέφερε πώς οι κυβερνήσεις θα πείσουν, ή ίσως να πουν στους ανθρώπους πώς να συμμορφωθούν με την πράσινη οικονομία:

“Οι κυβερνήσεις χρησιμοποίησαν προμήθειες, επιχορηγήσεις και δάνεια για να ενθαρρύνουν όσο το δυνατόν περισσότερη καινοτομία.”
Η τήρηση, ή όχι, των πράσινων πολιτικών, θα μπορούσε να καθορίσει εάν επιτρέπεται σε ένα άτομο ή μια επιχείρηση η πρόσβαση στα οικονομικά, σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα του Great Reset, Klaus Schwab: «Οι κυβερνήσεις με επικεφαλής διαφωτισμένους ηγέτες θα εξαρτήσουν τα πακέτα τόνωσης από τις πράσινες δεσμεύσεις. Για παράδειγμα, θα παρέχουν πιο γενναιόδωρες οικονομικές συνθήκες σε εταιρείες με επιχειρηματικά μοντέλα χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα”.

Ένα άλλο επαναλαμβανόμενο θέμα του Schwab, αναφέροντας ότι «Οι τράπεζες θα διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στη στήριξη της μετάβασης σε καθαρές μηδενικές εκπομπές άνθρακα».
«Οι εταιρείες και οι επενδυτές που συνεργάζονται μαζί τους, θα πρέπει να ανταποκριθούν» στην έμφαση στη βιωσιμότητα, αναφέρει το άρθρο. «Αυτές οι δεσμεύσεις δημιουργούν νέες ευκαιρίες για τους ηγέτες του κλίματος και αυξάνουν την πίεση στους καθυστερημένους».

«Για να σταματήσει η κλιματική κρίση να ξεδιπλωθεί περαιτέρω και να σταματήσει η εξάρτησή μας από τα ορυκτά καύσιμα, οι τράπεζες πρέπει να σταματήσουν να χρηματοδοτούν τη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων», έγραψε μια διεθνής τραπεζική ομάδα εκστρατείας που ονομάζεται BankTrack.

Μια σκέψη στο “Οι “πράσινες πολιτικές”, το μεγάλο “όπλο” της Νέας Τάξης Πραγμάτων”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *