Το ζήσαμε και αυτό στην εποχή του κορωνοϊού! Μπήκε λουκέτο επ’ αόριστον σε εκκλησία λόγω του ότι ο υπεύθυνος ιερέας δεν πειθάρχησε στα μέτρα μιας και καλούσε τους πιστούς να μπαίνουν στην εκκλησία χωρίς μάσκες ενώ και μέσω του διαδικτύου καλούσε τον κόσμο να μην πειθαρχεί στα μέτρα. Η εκκλησία είναι ο Άγιος Αθανάσιος Καλύμνου και ο μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας σεβασμιώτατος Παΐσιος, αποφάσισε να κλείσει την εκκλησία επ’ αόριστον και να παύσει τον ιερέα από τα καθήκοντά του για μια περίοδο δυο μηνών.

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης αναφέρει τα ακόλουθα:
«Δεν είναι στην πρόθεση μου να κλείνω ναούς και να τιμωρώ κληρικούς, αλλά αναγκάζομαι από τα γεγονότα τα οποία καθημερινώς δημιουργούνται στο χώρο της τοπικής εκκλησίας και προκαλούν τον σκανδαλισμό του ευσεβούς Καλυμνιακού λαού. Ταύτα προς γνώση και συμμόρφωση και άλλων κληρικών που ανθίστανται στους Νόμους της πολιτείας και των δικών μου ταπεινών υποδείξεων».

Ο σεβασμιώτατος Παΐσιος σε προσωπική επιστολή προς τον ιερέα αναφέρει τα ακόλουθα: «Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ως κληρικός της Ιεράς Μητρόπολεως, δημιουργείς πάμπολλα προβλήματα σε μια εποχή όπου δυστυχώς ολόκληρη η ανθρωπότητα βρίσκεται επί ποδός, λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *