Μια τουλάχιστον περίεργη κατασκευή βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της Ρόδου (ακριβώς μπροστά από το Ενυδρείο του νησιού). Από την μικρή έρευνα που έχουμε κάνει δεν μπορέσαμε να μάθουμε περισσότερα στοιχεία προς το παρών. Ούτε και έχει κάποιο ενημερωτικό ταμπελάκι που να εξηγεί στον κόσμο τι έργο είναι το συγκεκριμένο. Μήπως μπορεί κάποιος από τους αναγνώστες μας να μας βοηθήσει; (στείλτε μας email στο eleftheripena@gmail.com ή γράψτε από κάτω στα σχόλια).

Αυτό πάντως που πολλοί διερωτώνται είναι το γιατί στην τουριστική Ρόδο, δεν επιλέχθηκε κάποιο άλλο άγαλμα που να συνδέεται ίσως και με την ιστορία του τόπου προκειμένου να κοσμήσει ένα τόσο πολυσύχναστο σημείο και έπρεπε να τοποθετηθεί το συγκεκριμένο; Είναι κάτι που εμείς φυσικά δεν μπορούμε να απαντήσουμε.

Κάποιοι φίλοι μας έστειλαν μήνυμα λέγοντας μας πως το πάνω μέρος της κατασκευής είναι ολόιδια με τον παντεπόπτη οφθαλμό. Τι είναι δηλαδή; Σύμφωνα με τις ερμηνείες που δίνουν κάποιοι, είναι ένα μασωνικό σύμβολο, μάλλον Αιγυπτιακής καταγωγής. Είναι το Μάτι του Θεού το οποίο παρατηρεί τα πάντα. Σε άλλο άρθρο μας θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια προσέγγιση (ιστορική) για το θέμα του παντεπόπτη οφθαλμού διότι απ’ ότι φαίνεται υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Μια σκέψη στο “Περίεργη κατασκευή στη Ρόδο, τι μπορεί να είναι;”
  1. Καλημέρα!

    Θα ήθελα πολύ να συμφωνήσω με τις ερμηνείες που δόθηκαν περί παντεπόπτη οφθαλμού στο πάνω μέρος της κατασκευής (του υποτιθέμενου ανθρώπου), ομως θα συμφωνήσω με τις ερμηνείες περί μασωνικού συμβόλου. Θα έλεγα ότι μοιάζει απόλυτα με το σύμβολο του Big Brother. Φυσικά δεν χρειαζόταν η ένωση των χεριών πάνω απο το κεφάλι, που σχηματίζει ένα ύποπτο μάτι! Έλεος!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *