Η προσέγγιση του «Δικτύου Διαλόγου, Έρευνας και Ανάλυσης για τη Δημόσια Υγεία» είναι σημαντική σε ότι αφορά την επίδραση των lockdown και των περιοριστικών μέτρων στον πληθυσμό

Μια άλλη οπτική των περιοριστικών μέτρων και της «καραντίνας» δίνει το Δίκτυο Έρευνας και Ανάλυσης της Δημόσιας Υγείας (που αποτελείται από μια ομάδα Ελλήνων Επιστημόνων), με εμπεριστατωμένη έρευνα του η οποία υπάρχει δημοσιευμένη στο site του (dideady.gr).

Μεταξύ άλλων τονίζει πως «η πανδημία δεν είναι απλά πρόβλημα διασποράς του ιού στην κοινότητα και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μακροπρόθεσμα με μια μονοδιάστατη προσέγγιση βασιζόμενη μόνο σε ακραία περιοριστικά μέτρα που δυνητικά υπονομεύουν συνολικά την Υγεία του πληθυσμού σε βάθος χρόνου, πιθανώς μη-αναστρέψιμα».

Επίσης αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Η αδιαμφισβήτητη υποχρέωση της Πολιτείας να διασφαλίσει την πρόσβαση σε κάθε πληροφορία με απόλυτη διαφάνεια και, ταυτόχρονα, η ανεπηρέαστη, ισορροπημένη, ειλικρινής και ψύχραιμη ενημέρωση και επικοινωνία για την Υγεία, είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στην προσπάθεια διαχείρισης της πανδημίας. Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί περιορισμοί στην ελευθερία της έκφρασης, όταν αυτή βασίζεται σε τεκμηριωμένες και επιστημονικά αποδεκτές απόψεις. Σε κάθε περίπτωση, η διαφάνεια και η λογοδοσία για κάθε απόφαση είναι αδιαπραγμάτευτες και θεμελιώδεις υποχρεώσεις εκείνων που λαμβάνουν αποφάσεις».

Πατήστε τον πιο κάτω σύνδεσμο για να δείτε όλη την έρευνα:

https://dideady.gr/index.php/keimena-dideady/107-pand-ineq?fbclid=IwAR3YpHJ8q2CU6CPdzMU9Nvlqn-wPDjYuaQ-aAh6T-_4ewkdgyokLJfDNu8U

Φωτογραφία από Gerd Altmann από το Pixabay

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *