Την άποψη του για την όποια «υποχρεωτικότητα» του εμβολιασμού, εξέφρασε για μια ακόμα φορά με ανάρτηση του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο γιατρός και ερευνητής Κωνσταντίνος Φαρσαλινός. Ο ίδιος τονίζει μεταξύ άλλων πως «το δικαίωμα στην ιατρική πράξη είναι ατομικό» ενώ επεσήμανε πως «Υποχρεωτικός” εμβολιασμός: Συμπεριφορική χειραγώγηση με απεμπόληση θεμελιώδους δικαιώματος, που είναι παράνομη, ανήθικη και επιστημονικά κατακριτέα».

Ο κ. Φαρσαλινός, προσθέτει και τα ακόλουθα:
«Η συζήτηση είναι ανύπαρκτη και επιστημονικά άκυρη διότι δεν υπάρχει καμία επιστημονική πληροφορία για το αν και πόσο εμποδίζει ο εμβολιασμός την μετάδοση. Όλες οι μελέτες για τα εμβόλια αφορούν την ατομική προστασία του εμβολιασμένου, δηλαδή αν ο εμβολιασμένος έχει μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσει κλινική νόσο COVID-19.

Καταργεί την ισονομία και τη δικαιοσύνη διότι θέτει μια ιατρική πράξη ως κριτήριο για το δικαίωμα της εργασίας.

Το δικαίωμα στην ιατρική πράξη είναι ατομικό, και έγινε ατομικό διότι υπάρχει το ιστορικό του ναζισμού. Το ατομικό δικαίωμα δεν υπόκειται στην κρίση της δημοκρατικής πλειοψηφίας.

Η συζήτηση αυτή σαμποτάρει τον εμβολιασμό, και είναι άκρως αντιεμβολιαστική, διότι δημιουργεί κοινωνικά αντανακλαστικά και αντιδράσεις που δεν θα υπήρχαν υπό άλλες συνθήκες.

Αντι-εμβολιαστής είναι εκείνος που οριζόντια αρνείται την αξία και σημασία όλων των εμβολίων.

Ο σκεπτικιστής για το σημερινό εμβόλιο που ταυτόχρονα έχει κάνει όλα τα εμβόλια στα παιδιά του δεν είναι αντι-εμβολιαστής, και δεν μπορεί να εξισωθεί με ρατσιστές κατά των μαύρων, ρατσιστές κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, παιδόφιλους, παιδεραστές κ.α.

Το εμβόλιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ξεκαθαρισμένο εδώ και μήνες. Καλώς έλαβαν τα εμβόλια έκτακτη άδεια κυκλοφορίας.

Όμως, ακόμη και όταν εμβολιαστώ, θα συνεχίσω ακριβώς με τον ίδιο επιστημονικό τρόπο να υπερασπίζομαι το δικαίωμα όλων να έχουν σωστή, έγκυρη και ολοκληρωμένη ενημέρωση για να υπογράφουν τη συναίνεση να εμβολιαστούν. Η έγγραφη συναίνεση χωρίς ολοκληρωμένη ενημέρωση και ελευθερία στη βούληση, είναι ΑΚΥΡΗ. Αυτό έχει τεράστιες νομικές και ηθικές επιπτώσεις για όσους το επιβάλλουν.

Οι απόψεις και οι κανόνες βιοηθικής του κάθε επιχειρηματικού κλάδου θα κριθούν κατάλληλα από τους καταναλωτές.
Αντι-εμβολιαστές είναι εκείνοι που δημιουργούν ηθικά και αντι-επιστημονικά ζητήματα για τα συγκεκριμένα εμβόλια, δημιουργώντας αντιδράσεις από ομάδες που δεν έχουν πεοποιθήσεις κατά των εμβολίων.

Η συζήτηση δεν αφορά μέτρα για νοσούντες, αποτελεί ποινικοποίηση του ενδεχόμενου νόσου. Αδιανόητο.
Κατά την πανδημία πάρθηκαν μέτρα χωρίς κανείς (σε όλη την Ευρώπη) να εξετάσει τις βλάβες των μέτρων στην σωματική, ψυχική και κοινωνική ευεξία του πληθυσμού. Χάθηκαν εκατομμύρια επισκέψεις σε μονάδες παροχής υπηρεσιών υγείας, που θα το πληρώσουμε τώρα και στο μέλλον. Αφελής προσέγγιση να πιστεύουν ότι ένας άνθρωπος με κατάθλιψη θα “πατήσει το διακόπτη” για να εξαφανίσει την κατάθλιψη μόλις σταματήσουν τα μέτρα.

Προκηρύξεις θέσεων εργασίας από ΟΤΑ με αποκλεισμό χρόνιων ασθενών. Κατάφορη παραβίαση αρχών και διεθνών συμβάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βιοηθικής».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *