Και οι δύο πήραν την εξουσία για να πάρουν τις χώρες τους πίσω από την διεθνή της χρηματoπιστωτικής μαφίας των γκλομπαλιστών. Και οι δύο ξεκίνησαν σαν αουτσάιντερ, λοιδορήθηκαν ως λαϊκιστές, και κατάφεραν να πάρουν την εξουσία. Ο ένας ουδέποτε δεν κατάφερε να κάνει πράξη τις προεκλογικές του υποσχέσεις, προφασιζόμενος ότι είχε αυταπάτες. Ο άλλος αφότου κατάφερε κάποια σημαντικά χτυπήματα στην συμμορία των μπάνκστερς του χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού, μετά με κολοσσιαία κι εξίσου απρόσμενη τούμπα α-λα Τσίπρα, κι ενώ είχε κάθε δίκιο με το μέρος του ένεκα της εκτεταμένης νοθείας, ξαφνικά άφησε σύξυλους τα εκατομμύρια υποστηρικτών του και ξαναγύρισε στην πρότερη ζωή του!!!

Ο πρώτος φυσικά ήταν απλά ένα χρήσιμο δεκανίκι στο καθεστώς που “αναγκάστηκε” να χρησιμοποιήσει όταν στέρεψαν οι εφεδρείες του. Ο δεύτερος όμως ήταν μακράν πιο επικίνδυνος για το παγκόσμιο σύστημα,αφού όχι μόνο ήταν “χορτάτος” στην προσωπική του ζωή αλλά κυρίως για αυτό που πρέσβευε – προστατευτισμό/κευνσιανισμό στην οικονομία και επιστροφή στον εθνικό καπιταλισμό. Προφανώς και συμπληρωματικά και οι ΗΠΑ δεν είναι Ελλάδα. Ο συστημικός κίνδυνος είναι μακράν μεγαλύτερος. Το ερώτημα βέβαια παραμένει: Γιατί αυτή η φαινομενικά άτακτη οπισθοχώρηση? Γιατί όταν ο αντίπαλος δεν έχει απολύτως κανένα ηθικό έρεισμα παγκοσμίως, παρά μόνο στα εξωνημένα και ολοένα και πιο μισητά ΜΜΕ, δεν έχει απολύτως κανένα νόημα να μην τον αποτελειώσεις μια για πάντα.

Συνεπώς τι συνέβη; Ποια ήταν η αιτία της αναδίπλωσης Τραμπ; Δύο εξηγήσεις υπάρχουν. Ή ήταν “βαλτός” για να πέσει ΚΑΙ ο Αμερικανικός λαός στην σισύφεια ΤΙΝΑ ( there is no alternative-δεν υπάρχει εναλλακτική) ή το έργο δεν έχει τελειώσει (όπως λένε τα εκατομμύρια “ψεκασμένων” οπαδών του-ναι υπάρχουν εκατομμύρια τέτοιοι).

Υπάρχει κι η εξήγηση που έδινε κι ο Τσίπρας (Συνθήκη του Μπρεστ – Λιτόφσκ) προσωρινή υποχώρηση δηλαδή, ανασύσταση δυνάμεων και καινούρια “έφοδο στ’ανάκτορα”. Αυτή την θεωρία την αποκλείω γιατί μετά τις μαζικές νομιμοποιήσεις λαθρομεταναστών που θα κάνουν οι democRATS αλλά και την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου οι εκλογές στις ΗΠΑ δεν θα προσελκύσουν ποτέ ξανά το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Ποιος ενδιαφέρεται για ένα στημένο ματς;

Συνεπώς λοιπόν και εκ του αποτελέσματος ο Τραμπ ήταν μία από τα ίδια? άλλος ένας πολιτικός που ξεπουλά ο ίδιος το αφήγημα του; Όχι!!! Γιατί άφησε μία σημαντική παρακαταθήκη, έστω και ανεξάρτητα από τις προθέσεις του. Ο Τραμπισμός, δηλαδή η επιστροφή στο έθνος κράτος ως έσχατη γραμμή άμυνας στην λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης, θα επιστρέψει. Και θα επιστρέψει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Γιατί σε τελική ανάλυση όποιος νομίζει ότι είναι πρόοδος να ισοπεδώνεις κουλτούρες, έθνη, ταυτότητες, θρησκείες, βασικά ανθρώπινα δικαιώματα κτλ. είναι μακράν νυχτωμένος. Ουδέν χυδαιότερο τούτου. Οι συνέπειες θα είναι ΤΡΑΓΙΚΕΣ για όλη την ανθρωπότητα αν δεν το συνειδητοποιήσουμε. Κανείς άπατρις δεν μπορεί να ολοκληρωθεί σαν άνθρωπος. Ανέκαθεν οι πατριώτες είχαν το δίκιο με το μέρος τους…


photo credit: Gage Skidmore Donald Trump via photopin (license)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *