Coronavirus quarantine during Easter holidays Coronavirus quarantine during Easter holidays

Πολλά είναι τα περιστατικά που καταγράφονται παγκοσμίως σχετικά με τις επιπτώσεις των εμβολίων κατά του covid-19. Είναι περιστατικά που αφορούν σε σοβαρές παρενέργειες όπως παράλυση προσώπου, ακόμα και σε θανάτους. Δεν γνωρίζουμε επίσημα αν οφείλονται στο εμβόλιο αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι σημειώθηκαν μετά τους εμβολιασμούς. Το αν σχετίζονται ή όχι θα πρέπει να ερευνηθεί από τους αρμόδιους και τους ειδικούς. Είναι δεδομένο όμως ότι ο κόσμος έχει πλέον πολλές απορίες και δεν είναι λίγοι αυτοί οι οποίοι εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις σχετικά με το συγκεκριμένο εμβόλιο, νέας τεχνολογίας. Μερικά από τα περιστατικά από αυτά που το τελευταίο διάστημα έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι και τα ακόλουθα:

-Υγειονομική υπάλληλος από την Πορτογαλία, η Sonia Acevedo, μόλις 41 ετών πέθανε δυο ημέρες αφού έκανε το εμβόλιο κατά του covid19. Ο πατέρας της με δήλωση που έκανε “θέλει απαντήσεις”.

-Γιατρός από το Μεξικό το όνομα της οποίας δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, νοσηλεύεται μετά από τον εμβολιασμό της με επιληπτικές κρίσεις, δύσπνοια και δερματικά εξανθήματα.

-Ο αγαπημένος μαιευτήρας του Μαϊάμι Γκρέγκορι Μάικλ, 56 ετών, πέθανε 16 ημέρες μετά τον εμβολιασμό του μάλλον από αλλεργική αντίδραση. Το θέμα αποκάλυψε το site DailyMail.com.

-Ένας 75χρονος Ισραηλινός απεβίωσε περίπου 2 ώρες μετά τον εμβολιασμό του. Επίσης και ένας 88χρονος συμπατριώτης του κατέληξε στο νοσοκομείο λίγες μόνο ώρες μετά το εμβόλιο που έκανε.

-Ένας εργαζόμενος στο νοσοκομείο της Αλάσκα, χωρίς ιστορικό αλλεργιών, μπήκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας καθώς υπέστη αλλεργικό σοκ δέκα μόνο λεπτά μετά το εμβόλιο.

-Τέσσερις συμμετέχοντες στην δοκιμή για το εμβόλιο, έπαθαν παράλυση προσώπου με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), να δηλώνει πως πρέπει να παρακολουθηθεί το περιστατικό.

-Στη Νορβηγία ξεκίνησε έρευνα καθώς δυο άτομα που διέμεναν σε Γηροκομεία της χώρας, πέθαναν μερικές ημέρες μετά τον εμβολιασμό τους.

-Εκατοντάδες στην Αμερική μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με διάφορα συμπτώματα άλλα σοβαρά και άλλα πιο ελαφρά.

-Στη Βουλγαρία επίσης έχουν αναφερθεί τέσσερις περιπτώσεις ανεπιθύμητων παρενεργειών μετά τους εμβολιασμούς.

photo credit: wuestenigel Young male getting intramuscular injection in arm via photopin (license)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *