Την προσπάθεια της Κίνας και του Κομμουνιστικού Καθεστώτος να …εισβάλλει στον Δυτικό Κόσμο, καταγγέλλει ένα ακτιβιστής που έχει ασχοληθεί απ’ ότι φαίνεται σοβαρά με το θέμα αυτό και το όνομα του είναι Benedict Rogers. Ο ίδιος ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο «American Thought Leaders» του The Epoch Times, επισημαίνει τον κίνδυνο «εισχώρησης του συγκεκριμένου καθεστώτος στον Δυτικό κόσμο» ενώ καταγγέλλει απίστευτα περιστατικά. Το ρεπορτάζ έχει το theepochtimes.com το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει και τα ακόλουθα (σε μετάφραση του eleftheripena.com):
«Η κινεζική πρεσβεία στη Βρετανία έκανε επανειλημμένες προσπάθειες να πιέσει έναν εξέχοντα υπέρμαχο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να σταματήσει να ασκεί κριτική στο κομμουνιστικό καθεστώς, όπως έχει αποκαλυφθεί.
Ο Benedict Rogers, συνιδρυτής και αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συντηρητικού Κόμματος, δήλωσε στο πρόγραμμα «American Thought Leaders» του The Epoch Times για τη δική του «πολύ μικρή εμπειρία» από τη διείσδυση του κινεζικού καθεστώτος στις δυτικές δημοκρατίες.
«Είχα τουλάχιστον τέσσερις διαφορετικούς Βρετανοί βουλευτές, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, που μου έλεγαν ότι έχουν πιέσει άμεσα την κινεζική πρεσβεία για να με ρωτήσουν ή να μου πει να σταματήσω να κάνω αυτό που κάνω, πες μου να σταματήσω να μιλάς », είπε ο Ρότζερς.
«Προς τιμή τους, και τα τέσσερα μέλη του Κοινοβουλίου μου κατέστησαν σαφές ότι δεν μου έλεγαν να σταματήσω να κάνω αυτό που κάνω. Απλώς με προειδοποίησαν για το γεγονός ότι είχαν πιέσει.
Ο Rogers πιστεύει ότι αυτό μπορεί να χρησιμεύσει ως ένδειξη της έκτασης της διείσδυσης του καθεστώτος στο Ηνωμένο Βασίλειο. «Αν αυτό συμβαίνει μόνο μαζί μου, αναρωτιέμαι ποια είναι η όλη έκταση», είπε.
Ο Ρότζερς είναι ο συγγραφέας μιας μεγάλης νέας έκθεσης που δημοσιεύθηκε την περασμένη Τετάρτη, η οποία ανέφερε ότι η εντατική επίθεση εναντίον των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα απεικονίζει «τη δυσφορία, τη βία, την απανθρωπιά, την ανασφάλεια και την εγκληματικότητα του καθεστώτος του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος»
Η έκθεση, με τίτλο «The Darkness Deepens: The Crackdown on Human Rights in China 2016-2020», έδειξε ότι η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Κίνας έχει επιδεινωθεί δραματικά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, όχι μόνο στις καλά δημοσιευμένες περιπτώσεις του Χονγκ Το Κονγκ αλλά σε γενικές γραμμές και με τους Χριστιανούς, τους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ, τους Θιβετιανούς, τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τους δικηγόρους οι οποίοι επίσης υποφέρουν».
Συγκεκριμένα, ο Ρότζερς είπε ότι υπάρχουν ολοένα και περισσότερα στοιχεία ότι το καθεστώς σκοτώνει κρατουμένους συνείδησης για να συλλέξει τα όργανα τους προς πώληση. Το ανεξάρτητο China Tribunal, υπό την προεδρία του Sir Geoffrey Nice QC, δήλωσε στην ετυμηγορία του 2019 ότι η αναγκαστική συλλογή οργάνων συνέχισε να συμβαίνει και ότι ήταν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.
Το CCP απειλεί την Δύση!
Το CCP (Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας), δεν αποτελεί απλώς απειλή για τον κινεζικό λαό. Αντίθετα, είπε ο Ρότζερς, «οι Δυτικοί πρέπει επίσης να αναγνωρίσουν ότι οι ελευθερίες τους απειλούνται επίσης από αυτό το καθεστώς. Η εκτεταμένη χρήση της καταναγκαστικής εργασίας στην Κίνα έχει μολύνει τις δυτικές αλυσίδες εφοδιασμού, με τη δουλεία να διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στις αλυσίδες εφοδιασμού τουλάχιστον ογδόντα τριών ή περισσότερων διεθνών εμπορικών σημάτων». Ενώ οι κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Huawei και η Hikvision, είναι πλέον γνωστές παγκοσμίως, ο Rogers είπε «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτές οι εταιρείες βρίσκονται ακριβώς στην καρδιά του κράτους». Η χρήση της κινεζικής τεχνολογίας «αποτελεί άμεση απειλή» για τις ελεύθερες κοινωνίες της Δύσης, είπε, αλλά πολλές χώρες «δεν έχουν ξυπνήσει».
Ο Ρότζερς τόνισε ότι η Δύση πρέπει να «υπερασπιστεί τις αξίες μας στα ακαδημαϊκά μας ιδρύματα» και να μην τους επιτρέψει να διακυβευτούν από τη χρηματοδότηση του CCP ή την παρέμβαση με τη μορφή ιδρυμάτων όπως τα Ινστιτούτα Κομφούκιου, τα οποία αποτελούν μέρος της προπαγάνδας του καθεστώτος.
Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ: