Το 5G αναμένεται κατά τα φαινόμενα να μπει πολύ σύντομα στη ζωή μας. Παρά τις αντιρρήσεις και τους προβληματισμούς που εκφράζουν αρκετοί, ειδικοί και μη, οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο προχωρούν στην υλοποίηση του σχεδιασμού. Η νέα αυτή τεχνολογία αναμένεται να προκαλέσει αρκετούς «πονοκεφάλους» και μάλλον και ….μπόλικα προβλήματα στην ήδη επιβαρυμένη καθημερινότητα μας. Και μόνο το γεγονός ότι αναμένεται να «στηθούν» μικρές κεραίες σε κοντινές αποστάσεις μέσα σε κατοικημένες περιοχές, δεν μπορεί παρά να θεωρείται ιδιαιτέρως προβληματικό καθώς προφανώς και η ανθρώπινη υγεία θα τεθεί σε κίνδυνο. Ήδη έχουν επιβεβαιωθεί αρκετές …παρενέργειες μετά από πειράματα που έχουν γίνει. Σας παρουσιάζουμε μερικές από αυτές για να μπορέσετε να βγάλετε και εσείς τα δικά σας συμπεράσματα:

  1. Γνωρίζουμε ήδη ότι τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία (EMF) είναι επικίνδυνα, με ερευνητές όπως ο Dr. Martin Pall να αποδεικνύουν πώς μπορούν να βλάψουν τη γονιμότητα, το DNA, την καρδιά και τον εγκέφαλο.
  2. Οι συχνότητες των χιλιοστομετρικών κυμάτων που χρησιμοποιούνται από το 5G έχουν αποδειχθεί ότι προκαλούν βλάβη στο μιτοχονδριακό DNA που μεταδίδεται από γενιά σε γενιά και με αυτή τη μεταλλαξογένεση έρχεται συχνά καρκινογένεση. Οι υπερασπιστές της τεχνολογίας επισημαίνουν ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένες μελέτες που να δείχνουν ότι προκαλεί καρκίνο, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή η τεχνολογία είναι πολύ νέα για να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα. Από την άλλη δεν υπάρχουν μελέτες που να δείχνουν ότι είναι ασφαλές.
  3. Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών επιβεβαίωσε ότι τα όρια έκθεσης υπάρχουν από τη δεκαετία του 1990 όταν ακόμα υπήρχε το 2G. Κάτι που σημαίνει ότι είναι πλέον ξεπερασμένα και στην ουσία δεν λαμβάνουν υπόψη τις βλάβες που μπορεί να προκαλέσει το rfr.
  4. Τα έντομα είναι ευαίσθητα στα κύματα 5G. Το μικρό μέγεθος του σώματος τα καθιστά πολύ ευάλωτα. Η απώλεια των εντόμων του πλανήτη μας, μπορεί να προκαλέσει καταστροφή στην ανθρωπότητα.
  5. Πριν εγκριθεί το 5G, ο ερευνητής RF Arthur Firstenberg δημοσίευσε μια ανάλυση και εξήγησε πώς οι πολύ σύντομοι παλμοί EM που μεταδίδονται μπορούν να αναπαραχθούν μέσα στο ανθρώπινο σώμα, δημιουργώντας ουσιαστικά μια σειρά …μικροσκοπικών κεραιών 5G. Αυτές οι μικρές κεραίες εκπέμπουν εκ νέου το EMF και το στέλνουν ακόμη πιο βαθιά στο σώμα.
  6. Οι συχνότητες που χρησιμοποιούνται και μεταδίδονται από το δίκτυο 5G, επηρεάζουν τους ιδρωτοποιούς αδένες, οι οποίοι χρησιμεύουν ως ελικοειδείς κεραίες για αυτό.
  7. Σημαντικές ασφαλιστικές εταιρείες, όπως η Lloyds of London, αρνήθηκαν να ασφαλίσουν τη Big Wireless για αξιώσεις που σχετίζονται με την 5G. Η έκθεσή τους, συνέδεσε αυτές τις ασύρματες τεχνολογίες με τον θανατηφόρο αμίαντο με την έννοια ότι η αρχική έρευνα ήταν «ασαφής» και έγινε οδυνηρά προφανές ότι προκάλεσε καρκίνο όταν ήταν πολύ αργά.
  8. Πολλά σημάδια δείχνουν μια πληθώρα προβλημάτων υγείας. Από τους πυροσβέστες του Λος Άντζελες που ανέπτυξαν ασθένειες αφού ήταν πολύ κοντά σε πύργους 5G, μέχρι και τα εκατοντάδες πουλιά που έπεσαν από τον ουρανό σε μια δοκιμή 5G στις Κάτω Χώρες.
  9. Ένα από τα πιο αξιόπιστα περιοδικά της Αμερικής, το Scientific American, έχει εκδώσει μια ισχυρή προειδοποίηση για τους κινδύνους 5G, επισημαίνοντας τις ανησυχίες του τόσο για τους γνωστούς όσο και για τους πιθανούς κινδύνους.
  10. Μία από τις πιο ανησυχητικές πτυχές αυτής της τεχνολογίας είναι το γεγονός ότι η περιορισμένη εμβέλειά της σημαίνει ότι οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών θα πρέπει να τοποθετούν κεραίες κυψελών περίπου κάθε 100 έως 200 μέτρα, πράγμα που σημαίνει ότι θα βρίσκονται κοντά σε σημαντικό αριθμό σπιτιών ανθρώπων, εκθέτοντάς τα σε επικίνδυνα «κύματα».

photo credit
Φωτογραφία από mohamed Hassan από το Pixabay

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *