Έκανε ανάρτηση για να δικαιολογήσει γιατί …μπλόκαρε τους λογαριασμούς του Τραμπ

Με μια πρωτοφανής τοποθέτηση, που δεν έχει γίνει ποτέ ξανά στο παρελθόν, ο ιδιοκτήτης του facebook Mark Zuckeberg εξηγεί δημόσια γιατί η εταιρεία του μπλόκαρε τους λογαριασμούς του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Μας υπενθυμίζει δηλαδή για πρώτη φορά …κατάμουτρα, ότι το facebook είναι δικό του …χωράφι και άρα το παιχνίδι θα το παίζει όπως θέλει αυτός, με τους δικούς του κανόνες. Θεμιτό μιας και στο σπίτι του καθενός, τους κανόνες τους βάζει πάντα ο ιδιοκτήτης και ποτέ οι φιλοξενούμενοι. Ο κ. Zuckeberg μας θυμίζει πολύ απλά ότι για να … παίζουμε στην αυλή του πρέπει να ακολουθήσουμε τους κανόνες του. Αυτά για να μην νομίσει κανείς ότι είναι ελεύθερος να κάνει και να γράφει ότι θέλει. Αναλυτικά, όσα ανέφερε:

“Τα σοκαριστικά γεγονότα των τελευταίων 24 ωρών δείχνουν ξεκάθαρα ότι ο πρόεδρος Donald Trump σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τον υπόλοιπο χρόνο του στο αξίωμα για να υπονομεύσει την ειρηνική και νόμιμη μετάβαση της εξουσίας στον εκλεγμένο διάδοχό του, Joe Bid
Η απόφασή του να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα του για να αποδοκιμάσει παρά να καταδικάσει τις ενέργειες των υποστηρικτών του στο κτίριο του Καπιτωλίου έχει δικαίως ενοχλήσει ανθρώπους στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο. Αφαιρέσαμε αυτές τις δηλώσεις χθες επειδή κρίναμε ότι το αποτέλεσμα τους — και πιθανώς η πρόθεσή τους — θα ήταν να προκαλέσουν περαιτέρω βία.
Μετά την πιστοποίηση των εκλογικών αποτελεσμάτων από το Κογκρέσο, προτεραιότητα για ολόκληρη τη χώρα πρέπει τώρα να είναι η εξασφάλιση ότι οι υπόλοιπες 13 ημέρες και οι ημέρες μετά την ορκομωσία θα περάσουν ειρηνικά και σύμφωνα με τις καθιερωμένες δημοκρατικές νόρμες.
Τα τελευταία χρόνια, επιτρέψαμε στον Πρόεδρο Trump να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα μας σύμφωνα με τους δικούς μας κανόνες, κατά καιρούς αφαιρώντας περιεχόμενο ή επισημαίνοντας τις αναρτήσεις του όταν παραβιάζουν τις πολιτικές μας. Το κάναμε αυτό επειδή πιστεύουμε ότι το κοινό έχει δικαίωμα στην ευρύτερη δυνατή πρόσβαση σε πολιτικό λόγο, ακόμη και αμφιλεγόμενο λόγο. Αλλά το τρέχον πλαίσιο είναι πλέον θεμελιωδώς διαφορετικό, με τη χρήση της πλατφόρμας μας για να υποκινήσουμε βίαιη εξέγερση εναντίον μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης.
Πιστεύουμε ότι οι κίνδυνοι να επιτρέψουμε στον Πρόεδρο να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες μας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι απλά υπερβολικά μεγάλοι. Συνεπώς, επεκτείνουμε το μπλοκ που έχουμε τοποθετήσει στους λογαριασμούς του Facebook και Instagram επ ‘ αόριστον και τουλάχιστον για τις επόμενες δύο εβδομάδες μέχρι να ολοκληρωθεί η ειρηνική μετάβαση της εξουσίας”.

Μια σκέψη στο “Ο Mark Zuckerberg μας θυμίζει ότι το …μαγαζί είναι δικό του και τους κανόνες τους βάζει αυτός…”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *