Η λέξη …ψεκασμένος είναι πολύ …της μοδός τώρα τελευταία με τα δρώμενα του κορωνοϊού και στην πατρίδα μας. Θα θυμάστε ότι την είχε χρησιμοποιήσει και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας έτσι όλους όσους έχουν αντίθετη άποψη και προβληματίζονται. Φυσικά …άλλο «ψεκασμένος» (υπάρχουν και τέτοιοι) και άλλο σκεπτόμενος αλλά εν πάση περιπτώσει αυτό θα το αναλύσουμε άλλη φορά. Το σημερινό άρθρο θέλει απλά να καταγράψει μερικούς από τις σκέψεις και τις απορίες ενός «ψεκασμένου». Και πιστέψτε με ότι είναι πάρα πολλές και προφανώς χρειάζονται ιδιαίτερης ανάλυσης η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει από κανέναν «ειδικό». Και έτσι οι «ψεκασμένοι» έχουν μείνει με τα ερωτηματικά τους. Και αυτό δεν είναι καλό για την ψυχολογία τους.

Αφού λοιπόν λέμε ότι έχουμε μάσκα η οποία προστατεύει γιατί πρέπει να κρατάμε και αποστάσεις; Ή αφού έχουμε αποστάσεις γιατί θα πρέπει να φοράμε και μάσκα, θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος άλλος. Και προς τι η καραντίνα και το lockdown αφού και με μάσκα και με αποστάσεις μπορούμε να ανταπεξέλθουμε για να μην …μας βρει ο covid; Και εν τέλει αφού και μάσκα και αποστάσεις και καραντίνα και lockdown προστατεύουν, γιατί μας έπιασε ο πανικός με τα εμβόλια; Και αφού το εμβόλιο είναι τόσο ασφαλές γιατί αυτοί που το έχουν φτιάξει δεν μας δίνουν και εγγυήσεις; Γιατί μετά τις 10 το βράδυ δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε; Μετά τις 10 το βράδυ δεν μετράει η μάσκα και οι αποστάσεις; Γίνεται κάτι άλλο τις βραδινές ώρες που δεν το ξέρουμε; Και γιατί απαγορεύεται το κυνήγι; Όταν είσαι στα βουνά μόνος σου σε πιάνει ο κορωνοϊος; Ή όταν πηγαίνεις στο ψάρεμα κινδυνεύεις από κάτι; Και πως; Γιατί όταν περπατάς μόνος σου στον δρόμο, στον καθαρά αέρα θα πρέπει να φοράς μάσκα; Και γιατί κάποιοι οι οποίοι είναι μόνοι τους μέσα στα αυτοκίνητα έχουν μια μάσκα στα μούτρα τους; Από τι πρέπει να προστατευτούν; Γιατί καταφέραμε να βάλουμε τα παιδιά μας τόσες ώρες μπροστά από έναν υπολογιστή; Τους βοηθάμε σε κάτι; Είναι καλύτερο να αποχαυνωθούν μπροστά στην οθόνη τους από το να βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον; Δηλαδή το σχολείο και τους χώρους άθλησης;

Η λίστα μάλλον είναι ατελείωτη αλλά μέσα από αυτές τις σειρές δεν θα ήθελα να γίνω κουραστικός. Έχετε όλο το ελεύθερο όμως στις πιο πάνω ερωτήσεις να προσθέσετε και τη δική σας γιατί προφανώς όλο και κάποια θα υπάρχει…

Μια σκέψη στο “Προβληματισμοί ενός …ψεκασμένου…”
  1. Επειδή χρειάστηκε να βγω νύχτα πριν λίγες ημέρες, μπορώ να πώ ότι με δεδομένο ότι η οικονομία της χώρας, όπως μας λένε, είναι σε πολύ κακή κατάσταση, γίνονται πολλά έργα στους δρόμους (και μιλάω για διαπλάτυνση και μεγάλες αλλαγές όχι μόνο για καλώδια και οπτικές ίνες). Ερωτήσεις τώρα.
    Αφου όποιος θέλει να προστατευτεί (θα) μπορεί να κάνει το εμVολίο τι τους νοιάζει ποιος ΔΕΝ θα το κάνει; Αφου τα άτομα ηλικίας κάτω των 30-40 χρονών ΔΕΝ κινδυνεύουν (με κάποιες λίγες εξαιρέσεις) γιατι έχουν περιορισμούς και μέτρα προστασίας; Αφού οι ΑΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΟΙ (κατα βάση και σύμφωνα με δήλωση του Π.Ο.Υ.) δεν μεταδίδουν τον Αόρατο γιατί όλος αυτός ο χαμός; (*σε ασυμπτωματικούς δεν γίνεται ΠΟΤΕ η περιβόητη ιχνηλάτηση επαφών) Αφού υπάρχει εγκεκριμένο φάρμακο από τον FDA εδώ και 1,5 μήνα γιατί συνεχίζει να πεθαίνει κόσμος; Γιατί ενώ για την ΜΗ προστασία της μάσκας μας παρουσίασαν μελέτες δεν μας παρουσίασαν ΠΟΤΕ για την προστασία που μας προσφέρει αυτή; Αφού υπάρχει πολλάπλές ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ μελέτες από τον Μάιο, μεταξύ των οποίων και μία που έγινε στην Ελλάδα, που έδειξαν οτι ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ούτε σε μεγαλύτερους ούτε μεταξύ τους γιατί τους έβαλαν μάσκες; Γιατί ανεχόμαστε τόσο Δούλεμα; Και τελευταίο για γέλια και για κλάμματα: Γιατί στα επείγοντα νοσοκομείου στην Αθήνα, στον κεντρικό θάλαμο που μπαίνουν ΟΛΑ τα περιστατικα η μία απο τις 2 πόρτες εισόδου (η βοηθητικη – όχι η κεντρική) έχει Τυπωμένο χαρτί που λέει Περιστατικά Covid;;;; (και αυτό το είδα ο ίδιος!)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *