Μπλέξαμε και πως θα …ξεμπλέξουμε… Τα όσα πρωτόγνωρα βιώνουμε τους τελευταίους μήνες, δεν είναι απλά περίεργα αλλά και πολύ επικίνδυνα. Διότι βλέπουμε σε καθημερινή βάση, κατοχυρωμένα συνταγματικά δικαιώματα να αμφισβητούνται και να ξεθωριάζουν. Ένα τεράστιο …κύκλωμα έχει απλώσει τα πλοκάμια του στον πλανήτη και προσπαθεί με τη βία να τον βάλει σε μια νέα εποχή. Τέτοια …δημοκρατία είχαμε πάρα πολύ καιρό να ζήσουμε. Ή για να ακριβολογούμε, ένας μέσος ηλιακά άνθρωπος αυτής της εποχής προφανώς και δεν την είχε ζήσει σχεδόν ποτέ. Θα πρέπει να γυρίσουμε στα χρόνια της χούντας των συνταγματαρχών για να βρούμε ανάλογες καταστάσεις.

Και όσο και αν ακούγεται «βαρύ» και δύσπεπτο αγαπητοί μου φίλοι, μάλλον είναι μια πραγματικότητα η οποία έχει ριζώσει για τα καλά στην καθημερινότητα μας. Πότε άλλοτε υπήρξαν ανάλογες καταστάσεις; Καραντίνες, lockdown, μάσκες, κοινωνικές αποστάσεις, εμβόλια και από την άλλη πείνα, φτώχεια σε αρκετούς συμπολίτες μας, αυτοκτονίες αλλά και «πνίξιμο» της αντίθετης άποψης. Όχι αυτής που είναι κατά του συστήματος εκ πεποιθήσεως, αλλά και αυτής του υγιούς προβληματισμού και της φυσιολογικής τάσης περί έρευνας. Αυτής που η πραγματική δημοκρατία χαρακτηρίζει «αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να εκφράζεται ελεύθερα σεβόμενος όμως κα τις άλλες απόψεις».

Αυτό το πράγμα δεν υπάρχει πλέον. Διαβάσαμε για έναν Γάλλο λοιμωξιολόγο που …καθαιρέθηκε επειδή είχε τις αντιρρήσεις του για τα εμβόλια. Μάθαμε για Ελληνίδα δημοσιογράφο που παραιτήθηκε επειδή δεν μπορούσε να αντέξει τις πιέσεις. Σχεδόν σε καθημερινή βάση βλέπουμε μεγάλη μερίδα της Ελληνικής Τηλεόρασης να παραδίδει μαθήματα ηθικής και δημοσιογραφίας. Όποιος εκφράζει προβληματισμούς, ή χλευάζεται και «βαφτίζεται» συνομωσιολόγος ή απλά το …κύκλωμα κλείνει, ξαφνικά. Το άσπρο γίνεται μαύρο. Συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα, όπως η επιλογή στο θέμα του εμβολίου, μπαίνουν στο περιθώριο.

Και ένα σωρό άλλες καταστάσεις, πολύ …σκληρού ροκ. Μπλέξαμε, διότι αυτοί που οραματίζονται τη νέα εποχή (τη Νέα Τάξη Πραγμάτων) έχουν ρίξει στο τραπέζι ένα από τα τελευταία τους χαρτιά. Και η μάχη με το «θηρίο» έχει ανάψει για τα καλά και είναι αδυσώπητη. Δεν είναι απλοί διαξιφισμοί και διάλογοι σε έντονο τόνο. Και δεν είναι επειδή εδώ πλέον παίζονται «κεφάλια». Κάποιοι παίζουν την ίδια τους την ύπαρξη…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *