Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ζαν-Νοέλ Μπαρό, εξέφρασε την πλήρη στήριξη της Γαλλίας στο σχέδιο της Ουκρανίας για τον τερματισμό του πολέμου, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του στο Κίεβο. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, τόνισε ότι η Γαλλία θα συνεργαστεί στενά με την ουκρανική κυβέρνηση για να διασφαλίσει ότι το σχέδιο αυτό θα κερδίσει την υποστήριξη άλλων χωρών, σύμφωνα με το Associated Press και το BTA.

Το σχέδιο που παρουσίασε ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, στοχεύει στην άσκηση πίεσης στη Ρωσία, ώστε να αναγκαστεί να διαπραγματευτεί τον τερματισμό της εισβολής. Η πρόταση αυτή βρίσκεται υπό εξέταση από τους δυτικούς συμμάχους της Ουκρανίας, των οποίων η στήριξη είναι ζωτικής σημασίας για την αντοχή της Ουκρανίας έναντι της ρωσικής επιθετικότητας. Ένα από τα βασικά σημεία του σχεδίου είναι η πιθανή ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, ένα ζήτημα που οι δυτικοί σύμμαχοι επιλέγουν να αφήσουν ανοιχτό μέχρι να υπάρξει λύση στη σύγκρουση.

«Μια ρωσική νίκη θα σημάνει την επικράτηση μιας διεθνούς τάξης που βασίζεται στη δύναμη και την επιβολή, κάτι που θα φέρει χάος στις διεθνείς σχέσεις», δήλωσε ο Μπαρό σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ουκρανό αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Αντρίι Σίμπιγκα. «Στόχος μας πρέπει να είναι να προωθήσουμε το σχέδιο νίκης του Προέδρου Ζελένσκι και να εξασφαλίσουμε την υποστήριξη όσο το δυνατόν περισσότερων χωρών», κατέληξε ο Γάλλος υπουργός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *