Ο Volodymyr Zelenskyy, με την πρόσφατη δήλωσή του ότι η χώρα του δεν απορρίπτει τις συνομιλίες με τη Ρωσία, αλλά απαιτεί «ίσους όρους», φαίνεται να οδηγεί τα πράγματα στα άκρα, αντί να προωθεί την ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης. Ενώ παρουσιάζει την Ουκρανία ως έτοιμη για διάλογο, στην πραγματικότητα θέτει όρους που είναι δύσκολο να επιτευχθούν, ειδικά σε μια κατάσταση όπου η σύγκρουση μαίνεται και οι επιπτώσεις της είναι καταστροφικές όχι μόνο για την Ουκρανία, αλλά και για την ευρύτερη Ευρώπη.

Η στάση του Zelenskyy μπορεί να θεωρηθεί εγωιστική, καθώς επιμένει σε όρους που γνωρίζει ότι η Ρωσία δεν θα δεχθεί εύκολα, παρατείνοντας έτσι τον πόλεμο. Η εμμονή του στην ενίσχυση της θέσης της Ουκρανίας πριν από οποιεσδήποτε συνομιλίες φαίνεται να αγνοεί τη βαρύτητα της καταστροφής που ο πόλεμος έχει προκαλέσει και συνεχίζει να προκαλεί. Αντί να αναζητά συμβιβασμό και τερματισμό της αιματοχυσίας, επιλέγει να σκληρύνει τη στάση του, συμβάλλοντας στην περαιτέρω αποσταθεροποίηση της Ευρώπης.

Ο πόλεμος αυτός, αντί να φέρει λύσεις, απειλεί να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή, διαταράσσοντας την ειρήνη και την οικονομία σε ολόκληρη την ήπειρο. Η άρνηση του Zelenskyy να δείξει ευελιξία και να αναγνωρίσει την αναγκαιότητα του συμβιβασμού δεν φαίνεται να οδηγεί σε μια βιώσιμη διέξοδο, αλλά μάλλον σε μια κλιμάκωση που θα έχει οδυνηρές συνέπειες για όλους τους εμπλεκόμενους, ιδιαίτερα για την Ευρώπη που βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της κρίσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *