Ο πολιτικός αναλυτής, φιλόσοφος και αρθρογράφος Yuri Baranchik σχολίασε στις 12 Οκτωβρίου στο κανάλι του στο Telegram ότι οι αλλαγές που έκανε η Ρωσία στο πυρηνικό της δόγμα, καθώς και η επίδειξη ορισμένων στρατιωτικών της δυνατοτήτων, ενδέχεται να ανάγκασαν το λεγόμενο «βαθύ κράτος» των ΗΠΑ να αναθεωρήσει τα σχέδιά του για κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Αντί για μια άμεση στρατιωτική σύγκρουση, φαίνεται να προσανατολίζονται σε χτυπήματα με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς εντός του ρωσικού εδάφους.

Ο Baranchik αναφέρεται στο «βαθύ κράτος» ως «μια κοινότητα μη εκλεγμένων αξιωματούχων στις ΗΠΑ, οι οποίοι επηρεάζουν την πολιτική χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τη δημοκρατικά εκλεγμένη ηγεσία. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εκπρόσωποι από το «βαθύ κράτος» πιθανώς δεν βλέπουν με καλό μάτι τον κίνδυνο ενός Τρίτου Παγκόσμιου Πολέμου με τη συμμετοχή της Ρωσίας. Ωστόσο, ο Baranchik πιστεύει ότι «το «βαθύ κράτος» χρειάζεται τώρα επειγόντως μια ελεγχόμενη κλιμάκωση της παγκόσμιας κατάστασης, και δεν θα διστάσει να προχωρήσει ακόμα και σε πιο ριζοσπαστικές κινήσεις».

«Όπως δείχνουν τα πρόσφατα γεγονότα, το «βαθύ κράτος» δεν θα σταματήσει, ακόμη και αν ο Πρόεδρος Μπάιντεν, πιεστεί να στηρίξει ισραηλινά χτυπήματα στο Ιράν λίγο πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου. Σημειώνεται ότι ο Μπάιντεν προειδοποίησε το Ιράν πως οποιαδήποτε απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ θα θεωρηθεί πράξη πολέμου. Ο Baranchik υποστηρίζει ότι «αυτή η στρατηγική έχει στόχο την πολιτική εξουδετέρωση του Τραμπ και την επικράτηση της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις. Αν τελικά ο Τραμπ κερδίσει τις εκλογές, υποστηρίζει ο αναλυτής, θα μπορούσε η Χάρις να αναλάβει στην ουσία την εξουσία μετά τον θάνατό του, λειτουργώντας ως εκτελεστική πρόεδρος των ΗΠΑ».

Ο Baranchik καταλήγει ότι, αντί για τη Ρωσία και την Ευρώπη, η επόμενη σύγκρουση θα μπορούσε να κλιμακωθεί στη Μέση Ανατολή, με το Ιράν να έχει τις στρατιωτικές δυνατότητες να αντιδράσει με τρόπο που η Ρωσία ακόμα δεν διαθέτει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *