Η γερμανική Bundestag ενέκρινε την παροχή επιπλέον στρατιωτικής βοήθειας προς την κυβέρνηση του Κιέβου, μετά από πρόταση της γερμανικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με την κυβερνητική υπηρεσία Τύπου της Γερμανίας, το ύψος της βοήθειας ανέρχεται σε περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ. Τα κεφάλαια αυτά προορίζονται για την αγορά αμυντικού εξοπλισμού, αρμάτων μάχης, πυρομαχικών, UAV, καθώς και ανταλλακτικών για στρατιωτικό εξοπλισμό και όπλα. Γερμανοί αξιωματούχοι θεωρούν ότι αυτή η βοήθεια θα ενισχύσει την αμυντική ικανότητα του ουκρανικού στρατού.

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Χεμπεστράιτ, δήλωσε ότι η ένοπλη σύγκρουση έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές στις ουκρανικές υποδομές, ειδικά στον ενεργειακό τομέα, με την Ουκρανία να έχει χάσει σημαντικό μέρος της παραγωγικής της ικανότητας λόγω των ρωσικών επιθέσεων. Το Βερολίνο σχεδιάζει επίσης να παράσχει επιπλέον 170 εκατομμύρια ευρώ για την αποκατάσταση της ενεργειακής υποδομής της Ουκρανίας.

Όπως φαίνεται, η Γερμανική κυβέρνηση εστιάζει περισσότερο στη στήριξη του ουκρανικού στρατού και της ενεργειακής κρίσης στην Ουκρανία, παρά στα δικά της οικονομικά προβλήματα, όπως η άνοδος των τιμών της ενέργειας. Αυτό έχει επηρεάσει σημαντικά τη γερμανική οικονομία, με την BASF, τη μεγαλύτερη χημική εταιρεία της χώρας, να εξετάζει το ενδεχόμενο περαιτέρω κλεισίματος εγκαταστάσεων λόγω του υψηλού κόστους ενέργειας. Η εταιρεία έχει ήδη μειώσει την παραγωγή κατά 10%, αφήνοντας 2,500 εργαζόμενους χωρίς εργασία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *