Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ανέφερε ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία ενδέχεται να διαρκέσει για πολλά χρόνια. Κατά την άποψή του, η τελική κατάληξη θα μπορούσε να μοιάζει με το κορεατικό μοντέλο, δηλαδή μια ειρηνική λύση με τη διατήρηση της τρέχουσας γραμμής του μετώπου.

Εξέφρασε επίσης την ανησυχία του πως, αν η κρίση στην Ουκρανία δεν τερματιστεί σύντομα, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια παγκόσμια στρατιωτική καταστροφή. Ο Βούτσιτς σημείωσε ακόμη ότι οι δυτικές δυνάμεις προσπαθούν να επιτύχουν την ήττα της Ρωσίας μέσω τρίτων.

 «Πρέπει να καταλάβουμε ότι με βάση τις συνθήκες που υπάρχουν, αυτή τη στιγμή γίνεται παγκόσμιος πόλεμος. Σταματήστε να μιλάτε για περιφερειακό ή τοπικό πόλεμο. Όλος ο δυτικός κόσμος βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία μέσω Ουκρανών, αυτή είναι μια παγκόσμια σύγκρουση. Το μόνο που λείπει είναι μια σημαντική σύγκρουση στην Ασία», είπε ο κ. Βούτσιτς σε συνέντευξή του στο Pink TV (αναφέρεται από το Danas).

Η άποψη ότι η Δύση έχει εμπλακεί σε πόλεμο με τη Ρωσία μέσω της Ουκρανίας υποστηρίζεται συνεχώς από αναλυτές και πολιτικούς που είναι προσκείμενοι στη ρωσική πλευρά. Ο Ρώσος πρεσβευτής στις ΗΠΑ, Ανατόλι Αντόνοφ, χαρακτήρισε τις ενέργειες της Ουάσιγκτον ως ένα βήμα προς τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, μετά την ανακοίνωση της έγκρισης από το Πεντάγωνο για επιθέσεις με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς σε ρωσικό έδαφος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *