Η Ουάσιγκτον δεν αποκλείει πλέον την ιδέα η Ουκρανία να παραχωρήσει έδαφος για να επέλθει ειρήνη με τη Ρωσία. Αυτό ουσιαστικά δήλωσε και επίσημα ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Τζον Κίρμπι. Μετά τη συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο, ο Κίρμπι ρωτήθηκε εάν πιστεύει ότι δεν υπάρχει τρόπος να διευθετηθεί η σύγκρουση εκτός εάν η Ουκρανία παραχωρήσει γη στη Ρωσία. «Αυτό θα είναι στο χέρι του Ζελένσκι), απάντησε με πολύ νόημα ο Κίρμπυ, κάτι που δείχνει την πρόθεση των ΗΠΑ να παραχωρήσει εδάφη η Ουκρανία.

«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ επικεντρώνεται αποκλειστικά στο να διασφαλίσει ότι η Ουκρανία έχει ό,τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη σε αυτό το πεδίο μάχης, αντί να εμπλακεί στο … παιχνίδι της επινόησης εναλλακτικών σεναρίων», είπε χαρακτηριστικά.

«Το πώς θα  τελειώσει αυτός ο πόλεμος, πρέπει να γίνει με τρόπο που… ο Ζελένσκι και ο ουκρανικός λαός μπορούν να αποδεχτούν. Πρέπει να αποφασίσει τις συνθήκες. Και αν υπάρχει εμπορικός χώρος, πρέπει να αποφασίσει ποιος είναι αυτός», πρόσθεσε.

Ο Κίρμπι πρόσθεσε επίσης ότι «ο πρόεδρος των ΗΠΑ θέλει να δει το τέλος του πολέμου το συντομότερο δυνατό. Το Κίεβο δεν λαμβάνει καθοδήγηση από τον Λευκό Οίκο για το πώς θα πρέπει να προχωρήσουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *