Η αναδιοργάνωση του NHS, δηλαδή του δικού τους ΕΣΥ στην ουσία, είναι το μεγάλο στοίχημα της Βρετανικής κυβέρνησης με αφορμή το «χτύπημα» από τον κορωνοϊό. Φανταστείτε ότι μιας άκρως οργανωμένη χώρα όπως είναι η Αγγλία, μπαίνει στην διαδικασία να αναθεωρήσει αρκετές απόψεις αλλά και κυβερνητικές αποφάσεις προκειμένου να βρει τον κατάλληλο σχεδιασμό. Κάνοντας συγκρίσεις με το τι φανερά συμβαίνει στην Ελλάδα, τότε προφανώς θα πρέπει να μας πιάσει μελαγχολία χωρίς καμία δόση υπερβολής.

Σύμφωνα με τα όσα γράφει σε ένα πολύ ενδιαφέρον της δημοσίευμα του το The Guardian, ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ έχει ήδη εκπονήσει ένα νέο σχέδιο για μια συνολική αναδιοργάνωση του NHS. To προσχέδιο μάλιστα ήδη έχει ανακοινωθεί και το σημαντικό είναι ότι αναιρεί το μεγαλύτερο μέρος της τελευταίας αλλαγής που είχε γίνει από τον Ντέιβιντ Κάμερον. Ο Υπουργός Υγείας είπε στους βουλευτές ότι σκοπεύει να ενσωματώσει καλύτερα την υγεία και την κοινωνική περίθαλψη και να καταργήσει την ενοχλητική γραφειοκρατία. «Τα ιατρικά θέματα είναι θέματα για τους υπουργούς», δήλωσε ο Χάνκοκ στους βουλευτές. «Η NHS Αγγλία θα έχει κλινική και καθημερινή επιχειρησιακή ανεξαρτησία, αλλά ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει την εξουσία να καθορίζει κατεύθυνση για το NHS και να παρεμβαίνει όπου είναι απαραίτητο».

Με βάση τα στοιχεία που κυκλοφόρησαν πρόσφατα, το ένα τρίτο όλων των ανθρώπων που χρειάστηκαν νοσοκομειακή περίθαλψη για τον κορωνοϊό μέχρι και σήμερα, έγιναν δεκτοί. Υπήρχαν 101.956 νέες εισαγωγές κορωνοϊού τον Ιανουάριο, αντιπροσωπεύοντας το 29% όλων των εισαγωγών μεταξύ Μαρτίου 2020 και τέλους του περασμένου μήνα. Ο Mike Adams, διευθυντής του Royal College of Nursing’s England, δήλωσε ότι ήταν «συγκλονιστικό» που τόσοι πολλοί άνθρωποι χρειάζονταν θεραπεία μέσα σε ένα μήνα. Ο Χάνκοκ υποστήριξε ότι ο κοροναϊός βοήθησε στην ανάδειξη της ανάγκης για αλλαγές στο NHS, ιδιαίτερα καλύτερη σύνδεση μεταξύ υγείας και κοινωνικής περίθαλψης και μεγαλύτερη πολιτική εποπτεία.

Φωτογραφία από Silas Camargo Silão από το Pixabay

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *