Η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, προώθησε ένα νομοσχέδιο που απαγορεύει την παρένθετη μητρότητα για όλα τα ζευγάρια, εντός και εκτός της χώρας. Αν και ο νόμος αφορά θεωρητικά όλα τα ζευγάρια, έχει ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις στα ομόφυλα ζευγάρια, περιορίζοντας τη δυνατότητά τους να αποκτήσουν παιδιά μέσω αυτής της διαδικασίας. Η νομοθεσία αυτή επιβάλλει βαριές ποινές για όσους παραβιάσουν τον νόμο, με φυλάκιση έως τρία χρόνια και πρόστιμα που φτάνουν το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Ο νέος νόμος της Ιταλίας χαρακτηρίζει την παρένθετη μητρότητα σπάνιο οικουμενικό έγκλημα που υπερβαίνει τα σύνορα, όπως η τρομοκρατία ή η γενοκτονία. Προβλέπει ποινή φυλάκισης έως 2 έτη και πρόστιμα μέχρι 1 εκατ. ευρώ για όσους αποκτήσουν παιδί μέσω παρένθετης μητέρας στο εξωτερικό. Επιπροσθέτως, ποινικοποιεί το έργο Ιταλών γιατρών, νοσηλευτών σε ξένες κλινικές που διευκολύνουν την παρένθετη μητρότητα.

Η Μελόνι, η οποία έχει ταχθεί ανοιχτά κατά της «woke» ατζέντας, θεωρεί ότι η παρένθετη μητρότητα είναι μια μορφή εκμετάλλευσης του γυναικείου σώματος και παραβιάζει τη φυσική διαδικασία της μητρότητας. Υποστηρίζει ότι ο νόμος είναι απαραίτητος για την προστασία των παιδιών και των γυναικών από την εμπορευματοποίηση.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που βλέπουν αυτή την πρωτοβουλία ως μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας από την κυβέρνηση Μελόνι να διατηρήσει τις παραδοσιακές οικογενειακές δομές και να περιορίσει τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στην Ιταλία, όπου οι γάμοι μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών παραμένουν απαγορευμένοι​

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *