Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας σε ένα περιφερειακό φόρουμ στο Τουρκμενιστάν, τόνισε την ανάγκη για μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων, όπου ο πλούτος θα κατανέμεται πιο δίκαια και κάθε χώρα θα έχει ίσο λόγο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Σύμφωνα με το Reuters και το BTA, ο Πούτιν επισήμανε ότι η σημερινή παγκόσμια οικονομική ανισότητα πρέπει να ανατραπεί, με στόχο μια πιο δίκαιη κατανομή του πλούτου.

Στο διεθνές φόρουμ, που πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα του Τουρκμενιστάν, Ασγκαμπάτ, συμμετέχουν ηγέτες από διάφορες χώρες της περιοχής. Ο Πούτιν πρόκειται να έχει διμερείς συνομιλίες με τον πρόεδρο του Τουρκμενιστάν, Σερντάρ Μπερντιμουχαμέντοφ, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των διμερών σχέσεων και της εμβάθυνσης των συνεργασιών. Οι δύο ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν θέματα ενέργειας, οικονομικής συνεργασίας και περιφερειακής σταθερότητας.

Ένα βίντεο που δημοσίευσε το Κρεμλίνο δείχνει τον Πούτιν να καταφτάνει με μια λιμουζίνα στον χώρο του φόρουμ, όπου τον υποδέχθηκε ο Τουρκμένος ομόλογός του. Αφού αντάλλαξαν χειραψίες, ο Ρώσος πρόεδρος απευθύνθηκε στους συμμετέχοντες, υπογραμμίζοντας τη σημασία της αλληλοκατανόησης και της συνεργασίας σε μια εποχή αυξημένων γεωπολιτικών εντάσεων.

Στο περιθώριο του φόρουμ, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Πούτιν θα συναντηθεί επίσης με τον Ιρανό πρόεδρο Μασούντ Πεζεσκιάν για να συζητήσουν τη γεωπολιτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή, με έμφαση στην ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *