Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η αμερικανική υποστήριξη προς την Ουκρανία θα συνεχιστεί, ακόμη και αν ο Ντόναλντ Τραμπ επανεκλεγεί Πρόεδρος των ΗΠΑ. Παρά τις δηλώσεις του Τραμπ ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία πρέπει να λήξει γρήγορα, ο Ρούτε δεν ανησυχεί για τυχόν αλλαγές στη στάση των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Ρούτε αποκάλυψε ότι είχε μια εποικοδομητική συνάντηση στο Λονδίνο με τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ και τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Όταν ερωτήθηκε για το ενδεχόμενο επιστροφής του Τραμπ στην προεδρία, τόνισε πως θα συνεργαστεί με οποιονδήποτε αντικαταστήσει τον Τζο Μπάιντεν, υπογραμμίζοντας ότι είχε εργαστεί με τον Τραμπ ως πρωθυπουργός της Ολλανδίας και γνώριζε πως ο τελευταίος κατανοεί τη σημασία της σύγκρουσης στην Ουκρανία, όχι μόνο για την ίδια τη χώρα, αλλά και για την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σχετικά με την έκκληση της Ουκρανίας για χρήση όπλων μεγάλου βεληνεκούς που προμηθεύονται από τους συμμάχους, ο Ρούτε επεσήμανε ότι η απόφαση εναπόκειται στις μεμονωμένες χώρες. Παράλληλα, σημείωσε πως κανένα μεμονωμένο οπλικό σύστημα δεν θα είναι ικανό να αλλάξει την πορεία του πολέμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *