«Τα μέλη του ΝΑΤΟ δεν πρέπει να αποθαρρύνονται από την παροχή αυξημένης στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία λόγω της απερίσκεπτης πυρηνικής ρητορικής του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν!». Αυτό επεσήμανε με δηλώσεις που έκανε ο γενικός γραμματές του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργ  με αφορμή τις τελευταίες τοποθετήσεις του Πούτιν.

«Αυτό που είδαμε είναι ένα μοτίβο απερίσκεπτης ρωσικής πυρηνικής ρητορικής και μηνυμάτων, και αυτό ταιριάζει σε αυτό το πρότυπο. Κάθε φορά που ενισχύουμε την υποστήριξή μας με νέους τύπους όπλων, οι Ρώσοι προσπάθησαν να μας αποτρέψουν. Δεν τα κατάφεραν και επίσης, αυτό το τελευταίο παράδειγμα δεν πρέπει να εμποδίσει τους συμμάχους του ΝΑΤΟ να υποστηρίξουν την Ουκρανία», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ.

«Το ΝΑΤΟ δεν έχει παρατηρήσει καμία αλλαγή στην πυρηνική στάση της Ρωσίας που θα απαιτούσε αλλαγές από την πλευρά του. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το ΝΑΤΟ θα ήταν εάν ο Πούτιν κερδίσει στην Ουκρανία. Οποιοσδήποτε τερματισμός του πολέμου μέσω διαπραγματεύσεων πρέπει να περιλαμβάνει εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία από τις δυτικές δυνάμεις, κυρίως από τις ΗΠΑ».

«Δεν νομίζω ότι μπορούμε να αλλάξουμε τη γνώμη του Προέδρου Πούτιν για την Ουκρανία, αλλά νομίζω ότι μπορούμε να αλλάξουμε τον λογισμό του αποδεικνύοντας ότι το κόστος της συνέχισης του πολέμου είναι τόσο υψηλό που είναι καλύτερο για αυτόν να καθίσει και να αποδεχθεί την Ουκρανία ως κυρίαρχο ανεξάρτητο έθνος», είπε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *