Στο προσκήνιο τίθεται ξανά στη Γαλλία, το θέμα της αποστολής δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία. Είναι κάτι που αναφέρει η Berliner Zeitung σε δημοσίευμα της λέγοντας μάλιστα πως ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Μπέντζαμιν Χαντάντ δήλωσε ότι η χώρα του δεν αποκλείει την αποστολή χερσαίων στρατευμάτων στην Ουκρανία. Ο Χαντάντ υπενθύμισε τα λόγια του Γάλλου προέδρου Εμμαουέλ Μακρόν, ο οποίος είχε μιλήσει στο παρελθόν για αυτό, σημειώνοντας ότι παραμένουν σε ισχύ.

«Ο πρόεδρος Μακρόν είπε ότι δεν πρέπει να αποκλείσουμε τίποτα και αυτό παραμένει αληθινό», είπε χαρακτηριστικά ο Χαντάντ. Επιπλέον μίλησε υπέρ του εφοδιασμού της Ουκρανίας με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για χτυπήματα βαθιά στη Ρωσία.

Υπενθυμίζουμε ότι τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων από δυτικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, στην Ουκρανία. Ταυτόχρονα, πρόσθεσε ότι μια τέτοια απόφαση θα μπορούσε να ληφθεί, για παράδειγμα, εάν η Ρωσία προχωρήσει προς το Κίεβο και εάν οι ουκρανικές αρχές ζητήσουν βοήθεια. Η Μόσχα από τη δική της πλευρά, χαρακτήρισε το ξένο στρατιωτικό προσωπικό στην Ουκρανία για να βοηθήσει τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις νόμιμο στόχο για τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *