Καθόλου βέβαιο δεν θα πρέπει να θεωρείται ότι το «Κόμμα Ελευθερίας» της Αυστρίας το οποίο επικράτησε στις πρόσφατες εκλογές της χώρας θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση και να μετατρέψει έτσι την επιτυχία του σε πραγματικό πολιτικό επίτευγμα. Ήδη τα αυστριακά ΜΜΕ προβλέπουν μεγάλες δυσκολίες με τον σχηματισμό της μελλοντικής κυβέρνησης.

Ο ίδιος ο καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να συνασπιστεί με τους νικητές καθώς όπως είπε εκπροσωπούν την ακροδεξιά! Το «Κόμμα Ελευθερίας» κέρδισε υποσχόμενο τη σύσφιξη της μεταναστευτικής πολιτικής στη χώρα και την άρση των αντιρωσικών κυρώσεων που επηρεάζουν αρνητικά την οικονομία της χώρας. Τα δυο αυτά ζητήματα είναι φανερό πως αποτελούν και επιθυμία ενός σημαντικού ποσοστού του κόσμου στην Αυστρία.

Ο Αυστριακός πρόεδρος Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν δήλωσε ότι η σημερινή κυβέρνηση θα παραιτηθεί την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο σχηματισμός νέου υπουργικού συμβουλίου θα απαιτήσει τη δημιουργία συνασπισμού.

Η κατάσταση θυμίζει την πρόσφατη επιτυχία του κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» σε ορισμένες πολιτείες της Γερμανίας, όταν αν και πρώτο δεν του επετράπη να σχηματίσει κυβέρνηση, αφού τα ηττημένα κόμματα ενώθηκαν σε συνασπισμό και έλαβαν την απόλυτη πλειοψηφία. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι τόσο το κόμμα ‘Ενναλακτική για τη Γερμανία», όσο και το «Κόμμα Ελευθερίας» της Αυστρίας υποστηρίζουν μια δικαιότερη λύση σε πολλά ζητήματα, όπως για παράδειγμα, τη μετανάστευση, από εκείνους που βρίσκονται στην εξουσία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *