Μια επίθεση του ΝΑΤΟ στη Λευκορωσία θα πυροδοτήσει παγκόσμιο πόλεμο και θα ωθήσει το Μινσκ να αναπτύξει πυρηνικά όπλα ως απάντηση, προειδοποίησε για δεύτερη φορά μέσα σε μερικές ημέρες, ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο κατά τη διάρκεια συνάντησης με φοιτητές πανεπιστημίου την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πρότεινε τροποποιήσεις στο πυρηνικό δόγμα της χώρας. Σύμφωνα με τις αλλαγές, μια πυρηνική απάντηση θα μπορούσε να πυροδοτηθεί εάν είτε η Ρωσία είτε η Λευκορωσία γίνουν στόχος επίθεσης χρησιμοποιώντας έστω και συμβατικά μόνο όπλα από ένα μη πυρηνικό κράτος, αλλά με τη συμμετοχή ή την υποστήριξη ενός πυρηνικού κράτους.

«Μόλις μας επιτεθούν, χρησιμοποιούμε πυρηνικά όπλα. Και η Ρωσία θα εμπλακεί για εμάς. Έχω ήδη πει ότι οποιαδήποτε επίθεση στη Λευκορωσία θα πυροδοτούσε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο».

Ο Λευκορώσος ηγέτης ισχυρίστηκε επίσης ότι «οι ΗΠΑ και η Πολωνία ενισχύουν τις δυνάμεις τους κατά μήκος των συνόρων. Εάν το Μινσκ χρησιμοποιούσε πυρηνικά όπλα, η Δύση πιθανότατα θα απαντούσε και θα στόχευε και τη Ρωσία, κάτι που θα ωθούσε τη Μόσχα να απελευθερώσει ολόκληρο το οπλοστάσιό της».

«Αυτός είναι ήδη ένας παγκόσμιος πόλεμος. Ούτε η Δύση το θέλει αυτό. Δεν είναι έτοιμες γι’ αυτό. Αλλά τους λέμε ειλικρινά, η κόκκινη γραμμή είναι τα κρατικά σύνορα. Εάν την πατήσουν, η απάντηση θα είναι άμεση», τόνισε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *