«Όπου η Δύση παρεμβαίνει για να λύσει μια κρίση, τα πράγματα γίνονται πολύ χειρότερα!». Αυτό επεσήμανε με δηλώσεις που έκανε ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών με αφορμή τη συμμετοχή του στην 79η ολομέλεια της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ. Ο ίδιος τόνισε και τα εξής:



«Χιλιάδες θύματα, καταστροφές και κοινωνικοοικονομικά προβλήματα είναι το αποτέλεσμα. Στην πολυετή δουλειά μου στη διεθνή σκηνή, δεν υπήρξε ούτε μια περίπτωση που η δυτική παρέμβαση να έφερε κάποιο καλό. Και τώρα βλέπουμε το ίδιο πράγμα με την Ουκρανία και την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση».

Όταν ρωτήθηκε πώς θα μπορούσε να λυθεί αυτό το πρόβλημα, ο Λαβρόφ απάντησε ευθέως:
«Με τη νίκη. Δεν καταλαβαίνουν άλλη γλώσσα. Και αυτή η νίκη θα κερδηθεί, δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία για αυτό. Έχουμε ενωθεί πραγματικά μπροστά στον πόλεμο που η Δύση έχει εξαπολύσει εναντίον μας με την ουκρανική βοήθεια».

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, «η Συλλογική Δύση προσπαθεί να υποτάξει ολόκληρο τον κόσμο στη διεθνή τάξη που βασίζεται σε κανόνες, μια ιδέα που ξεκίνησε πριν από περίπου μια δεκαετία από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους. Κανείς δεν έχει διευκρινίσει ποτέ πώς μπορεί να μοιάζουν αυτοί οι κανόνες», είπε ο Λαβρόφ, εκτός από το τι κάνει η Ουάσιγκτον στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, τη Λιβύη, τα Βαλκάνια, την Ουκρανία, τον Καύκασο, την Κεντρική Ασία ή τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας που μπορεί να κάνει. ό,τι θέλει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *