Η κατάσταση μεταξύ των Αμερικανών Ρεπουμπλικανών και της Ουκρανίας γίνεται όλο και πιο περίπλοκη, ειδικά μετά τις εικασίες για πιθανή ουκρανική παρέμβαση στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2024. Επικεφαλής αυτών των κατηγοριών βρίσκεται ο νέος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Μάικ Τζόνσον, ο οποίος με ανοιχτή επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ζήτησε την άμεση απόσυρση της πρέσβης της Ουκρανίας στην Ουάσινγκτον, Οξάνα Μαρκάροβα.

Αυτή η κατάσταση είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί έρχεται σε μια περίοδο που οι σχέσεις μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και Ζελένσκι γίνονται όλο και πιο τεταμένες και οι κατηγορίες για παρέμβαση στις εκλογές προκαλούν πολιτική θύελλα στις ΗΠΑ. Ο κύριος λόγος αυτής της κρίσης είναι το γεγονός της περασμένης εβδομάδας όταν η Ουκρανή πρέσβης Oksana Markarova επισκέφθηκε το εργοστάσιο πυρομαχικών στο Scranton της Πενσυλβάνια, όπου ευχαρίστησε τους εργαζόμενους για την παραγωγή των απαραίτητων πυραύλων για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Το γεγονός αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τους Ρεπουμπλικάνους, οι οποίοι είδαν την επίσκεψη ως μέρος της εκστρατείας των Δημοκρατικών, αφού στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Κυβερνήτης της Πενσυλβάνια, Τζος Σαπίρο, γνωστός ως Δημοκρατικός και πολιτικός σύμμαχος της αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *