Ανεύθυνα χαρακτήρισε τα λόγια του Βλαντιμίρ Πούτιν αναφορικά με τη χρήση πυρηνικών όπλων ως «απάντηση» ακόμα και σε απειλές σε βάρος της Ρωσίας ακόμα και με συμβατικά όπλα, ο επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν. Σύμφωνα με τον ίδιο «οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να δηλώσουν το απαράδεκτο μιας τέτοιας πυρηνικής ρητορικής, ειδικά όταν διεξάγεται η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, όπου μεταξύ άλλων συζητείται η ανάγκη για μη διάδοση των πυρηνικών όπλων».

Με τη σειρά του, ο Peter Stano, γραμματέας Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας, είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση απορρίπτει αποφασιστικά την «πυρηνική απειλή» από τη Ρωσία:
«Αυτό είναι απλώς μια συνέχεια της ανεύθυνης και απαράδεκτης συμπεριφοράς του Πούτιν, την οποία επιδεικνύει σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Δείχνει ότι δεν φοβάται να παίξει με τη φωτιά», τόνισε σε δηλώσεις που έκανε.

Η συνεδρίαση του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας για την πυρηνική αποτροπή, καθώς και οι δηλώσεις της ρωσικής ηγεσίας για αυτό το θέμα στις 25 Σεπτεμβρίου, προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις μεταξύ αρκετών Δυτικών ηγετών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *