Μια δημοσκόπηση του Kaiser Family Foundation διαπίστωσε ότι περισσότερο από το ένα τρίτο των μη εμβολιασμένων εργαζομένων θα εγκατέλειπαν τη δουλειά τους εάν ο εργοδότης τους απαιτούσε είτε να κάνουν εβδομαδιαία τεστ για τον κορωνοϊό είτε να εμβολιαστούν. Το σχετικό ρεπορτάζ έχει το theepochtimes.com. Αν ακυρωθεί το τεστ ως εβδομαδιαία επιλογή, τότε το 72% περίπου θα παραιτηθεί, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη. Περίπου το 60% των μη εμβολιασμένων εργαζομένων δήλωσαν ότι θα προσπαθούσαν να ζητήσουν θρησκευτική ή ιατρική εξαίρεση εάν δεν είναι διαθέσιμη η επιλογή εξέτασης. Μέχρι στιγμής, περίπου το 5% των μη εμβολιασμένων ενηλίκων – που αποτελούν περίπου το 1% του συνόλου των ενηλίκων των ΗΠΑ – έχουν ήδη εγκαταλείψει τη δουλειά τους λόγω των απαιτήσεων εμβολιασμού. Ωστόσο, τα ευρήματα της έρευνας υποδηλώνουν ότι ο αριθμός αυτός μπορεί να εκτιναχθεί εάν ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εκδώσει επίσημα εκτελεστικό διάταγμα που επιβάλλει στους εργοδότες με 100 ή περισσότερους εργαζόμενους να υποβάλουν το προσωπικό τους σε εβδομαδιαίες δοκιμές ή εμβολιασμό.

“Μετράει” αντιδράσεις η κυβέρνηση

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Υπουργείο Εργασίας έστειλε το κείμενο ενός έκτακτου προσωρινού προτύπου στο Γραφείο Διαχείρισης και Προϋπολογισμού για επανεξέταση. Δεν είναι σαφές εάν και πότε ο κανόνας θα εκδοθεί από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και λεπτομέρειες σχετικά με αυτόν – συμπεριλαμβανομένης της επιβολής – δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί. Η εντολή είναι ακόμη υπό αναθεώρηση, αν και ο συντονιστής της ομάδας αντιμετώπισης κορωνοϊού του Λευκού Οίκου, Τζεφ Ζίεντς, είπε στους δημοσιογράφους την Τετάρτη ότι πιστεύει ότι θα εφαρμοστεί σύντομα. «Ο κανόνας θα οριστικοποιηθεί σύντομα, αλλά ξέρουμε ότι οι επιχειρήσεις ήδη ενεργούν», τόνισε κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης, υποβαθμίζοντας τους φόβους ότι θα υπάρξουν εκτεταμένες αποχωρήσεις σε βασικούς κλάδους, όπως η μεταφορά φορτηγών, η ναυτιλία και η μεταποίηση.

Ωστόσο, οι αυστηρές προειδοποιήσεις από την American Trucking Association, Air Cargo Association, Retail Industry Leaders Association και άλλους προς την κυβέρνηση Μπάιντεν δίνουν μια διαφορετική εικόνα. «Ενώ μεγάλο μέρος της χώρας ήταν αποκλεισμένο στα σπίτια τους, η βιομηχανία φορτηγών υπηρέτησε τη βασική της λειτουργία και το έκανε με επιτυχία με τα πρότυπα ασφαλείας που αναπτύχθηκαν από ειδικούς στη δημόσια υγεία», έγραψε ο Πρόεδρος της Αμερικανικής Ένωσης Φορτηγών Κρις Σπίαρ σε επιστολή προς τον Λευκό Οίκο. Εάν ολοκληρωθεί η εντολή, έως και το 37% των οδηγών θα μπορούσαν να χαθούν λόγω απολύσεων, φθοράς σε μικρότερες εταιρείες μεταφοράς φορτηγών ή συνταξιοδοτήσεων» πρόσθεσε.

Το Ίδρυμα Kaiser Family ερεύνησε επίσης γονείς και διαπίστωσε ότι το 27% θα έβαζε άμεσα τα παιδιά του ηλικίας 5 έως 11 ετών να κάνουν το εμβόλιο. Περίπου όμως το 30% δήλωσε ότι «σίγουρα δεν θα εμβολιάσει το παιδί του». Το 5% δήλωσε ότι θα έβαζε το παιδί του να το κάνει μόνο αν γίνει υποχρεωτικό. Και το 33% ανέφερε ότι «θα περιμένει να δει πριν αποφασίσει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *