Ένα μεγάλο συνδικάτο πυροσβεστών στη Νέα Υόρκη προέτρεψε τα μέλη του να εμφανιστούν στη δουλειά ακόμη και αν δεν είναι εμβολιασμένοι, ζητώντας τους ουσιαστικά να αψηφήσουν την αμφιλεγόμενη νέα εντολή που θέλει υποχρεωτικό εμβολιασμό. Το σχετικό ρεπορτάζ γράφει το rt.com. «Έχω πει στα μέλη μου ότι εάν επιλέξουν να παραμείνουν ανεμβόλιαστοι, πρέπει να παρουσιαστούν για υπηρεσία», είπε ο Άντριου Άνσμπρο, πρόεδρος της Ένωσης Ενστολών Πυροσβεστών, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη. Πρόσθεσε ότι πολλοί πυροσβέστες στην πόλη αισθάνονται «προσβεβλημένοι» από την τελευταία εντολή του δημάρχου Μπιλ ντε Μπλάζιο, η οποία θα τεθεί σε ισχύ την Παρασκευή.


Σημειώνεται ότι μέχρι και πριν από λίγο καιρό μπορούσε κανείς (δημόσιος υπάλληλος) να δουλεύει δείχνοντας αρνητικό τεστ πλέον όμως αυτό δεν ισχύσει.

Δεκάδες χιλιάδες υπάλληλοι πρέπει να δείξουν πλέον (μέχρι αύριο) πιστοποιητικό ότι έχουν κάνει έστω τη μια δόση του εμβολίου. Σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουν να βγουν σε άδεια άνευ αποδοχών. Η νέα διάταξη έχει ήδη προκαλέσει έντονες διαμαρτυρίες από τους πληγέντες εργαζόμενους, με χιλιάδες αστυνομικούς, πυροσβέστες και άλλους υπαλλήλους της πόλης να βγαίνουν στους δρόμους τη Δευτέρα για να αντιταχθούν στην εντολή. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης απασχολεί συνολικά περίπου 17.000 άτομα, συμπεριλαμβανομένων πυροσβεστών, ιατρικού προσωπικού και λοιπού προσωπικού μη έκτακτης ανάγκης.

Ενώ περίπου το 68% του εργατικού δυναμικού του τμήματος έχει εμβολιαστεί, δεδομένων των σημερινών ποσοστών εμβολιασμού, η Νέα Υόρκη θα μπορούσε ακόμα να δει μέχρι και το 20% των πυροσβεστικών μονάδων της να αναγκάζονται να κλείσουν λόγω της εντολής και το τμήμα έχει προβλέψει μείωση 20% στα ασθενοφόρα. Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνέντευξης με τον Brian Kilmeade του Fox News, ο Ansbro πρότεινε ότι ο αντίκτυπος θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερος, λέγοντας ότι «έως και το 45% της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Νέας Υόρκης» θα μπορούσε να σταλεί σπίτι του λόγω του καθεστώτος εμβολιασμού όταν τεθεί σε ισχύ η εντολή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *