Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» φιλοξενήθηκε ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Μιλώντας στην εκπομπή ο κ. Σαρηγιάννης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την άνοδο των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη.

Αρχικά, να φορούν μάσκα σε όλη την διάρκεια του εκκλησιασμού τους και των λιτανειών κάλεσε τους πιστούς, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη και στις εκκλησίες όλης της Ελλάδας.

Παράλληλα, αφού έκανε νέα έκκληση για τον εμβολιασμό όλου του πληθυσμού, είπε ότι «υπάρχει πιθανότητα 10-12% να κολλήσει κορονοϊό ένας εμβολιασμένος. Που μπορεί να μην έχει καν συμπτώματα. Ο οποίος μπορεί να μεταδώσει τον ιό και να συμβάλλει στην διασπορά του κορονοϊού».

Επιπροσθέτως, ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες. Ή τουλάχιστον σταθεροποίηση τους στα υψηλά επίπεδα. Την ίδια στιγμή τόνισε χαρακτηριστικά πως «αν θέλουμε να μετριαστεί αυτή η αύξηση, πρέπει να διπλασιαστούν άμεσα τα τεστ ανίχνευσης κορονοϊού», προσθέτοντας ότι σε αυτήν την κατεύθυνση, ο ίδιος θεωρεί κομβικό «να είναι υποχρεωτικό ένα τεστ για όλους τους εργαζόμενους, εμβολιασμένους ή όχι».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *