Συνεχίζουν την διαμαρτυρία τους κατά του υγειονομικού «πράσινου πάσου», οι λιμενεργάτες της Τεργέστης. 24 ώρες μετά το ξεκίνημα των κινητοποιήσεων τους παραμένουν στο λιμάνι, ωστόσο τις τελευταίες ώρες έχουν αφήσει την πρόσβαση πιο εύκολη όπως γράφουν τα Ιταλικά Μέσα. Μαζί με τους λιμενεργάτες βρίσκονται και πολίτες που στηρίζουν την κινητοποίηση τους. Τα αυτοκίνητα μπαίνουν πλέον στο λιμάνι ευκολότερα χωρίς εμπόδια. Η απεργιακή πρωτοβουλία ανήκει στο συνδικαλιστικό σωματείο CLPT το οποίο είναι ενάντια στην επιβολή της «πράσινης κάρτας».

Τις κινητοποιήσεις στηρίζει ο Ιταλός ηθοποιός Enrico Montesano ο οποίος μάλιστα «ανέβασε» και live video στο facebook λέγοντας μεταξύ άλλων και τα εξής : «Είμαστε στο δρόμο για να φέρουμε την αλληλεγγύη στους εργάτες της Τεργέστης. Μου φάνηκε σωστό ως Ιταλός πολίτης. Έχουν έναν αγώνα που μου θυμίζει αυτόν που είχαν κάνει οι εργάτες των εργοστασίων στο βορρά μεταξύ 1943 – 45. Είχαν σώσει τα εργοστάσια από τους Γερμανούς. Τώρα η εργατική τάξη προσπαθεί να σώσει τη χώρα μας. Το πράσινο πέρασμα είναι ένα άχρηστο πράγμα, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την υγειονομική περίθαλψη, αλλά είναι ένα πολιτικό ζήτημα. Το Green Pass είναι η αρχή ενός προσωπικού και ατομικού ελέγχου. Είμαι χαρούμενος που υπάρχει αφύπνιση. Είμαστε ειρηνικοί, θέλουμε το καλό όλων. Δεν θέλουμε τον διαχωρισμό μεταξύ Ιταλών πολιτών».

Διαδήλωση και στην Πάντοβα

Περίπου 2.500 άτομα  διαδήλωσαν και στην Πάντοβα συμμετέχοντας στο «Veneto no green pass». Η πομπή ξεκίνησε από την Piazza Garibaldi για να κατευθυνθεί προς Largo Europa, Riviere και Prato della Valle. Ακούστηκαν συνθήματα κατά της «δικτατορίας της υγείας» και κατά του Green pass. Μεταξύ των διαδηλωτών και φοιτητές πανεπιστημίου. “Δεν θα κάνουμε βήματα προς τα πίσω θα συνεχίσουμε στη μάχη μας”, λέει  ο διοργανωτής Κριστιάνο Φατζίνι.

Διαδηλωτές στην Πάντοβα (φωτό ilgazzettino.it)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *