Πανέτοιμη να επιβάλλει μερικούς από τις πιο σκληρούς περιορισμούς στους ανεμβολίαστους σε όλο τον κόσμο είναι η Περιφέρεια της Βόρειας Αυστραλίας. Αυτό διαφάνηκε ξεκάθαρα από τη συνέντευξη τύπου που έδωσε ο επικεφαλής της Βόρειας Επικράτειας Michael Gunner o οποίος επέβαλλε προθεσμία 12 Νοεμβρίου στους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής για να λάβουν την πρώτη τους δόση εμβολίου COVID-19 και προθεσμία έως τις 24 Δεκεμβρίου για πλήρη εμβολιασμό τους. Εάν οι εργαζόμενοι δεν συμμορφωθούν με τους νέους κανόνες, κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους και να τους επιβληθεί πρόστιμο 5.000 δολαρίων Αυστραλίας (3.380 δολάρια ΗΠΑ), είπε ο Gunner.

Η εντολή ισχύει για όλους τους εργαζόμενους που αλληλεπιδρούν με άτομα του κοινού, για παράδειγμα, εργαζόμενους στο λιανικό εμπόριο, τα σούπερ μάρκετ, τα κομμωτήρια, τα κέντρα ομορφιάς και τις τράπεζες, τους εργαζόμενους που ενδέχεται να έρθουν σε επαφή με ευάλωτα άτομα, όπως αυτά που αδυνατούν να λάβετε το εμβόλιο COVID-19 και όσους εργάζονται σε βασικές υποδομές, προμήθεια ή υλικοτεχνική υποστήριξη.

Ο Gunner …μάλλον κυνικά υποστήριξε ότι «έχετε 30 ημέρες για να μπορείτε να συνεχίσετε να δουλεύετε στις δουλειές αυτές» και πρόσθεσε και τα ακόλουθα:
«Ξέρετε ότι είμαι παθιασμένος, μερικές φορές επιθετικά παθιασμένος με τη σημασία του εμβολίου και θέλω να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι. Στο τέλος της ημέρας με όλες τις καλύτερες πληροφορίες, με όλη την καλή θέληση, με όλες τις επαναλαμβανόμενες προσπάθειες, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι και κάποιες κοινότητες που λένε όχι στο εμβόλιο». Ο επικεφαλής υγειονομικός διευθυντής της πολιτείας Χιου Χέγκι περιέγραψε την οδηγία ως “μια ευκαιρία για εμάς να σωθούμε!”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *