Σύμφωνα με πληροφορίες επικρατεί έντονος προβληματισμός τόσο στον ΕΟΔΥ όσο και στο Υπουργείο Υγείας καθώς φαίνεται πως το τελευταίο διάστημα ο ρυθμός εμβολιασμού στην Ελλάδα για την πρώτη δόση είναι εξαιρετικά χαμηλός. 

Πηγή: (Π.Ο.Υ) https://covid19.who.int/region/euro/country/gr

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται μέχρι τις 12 Οκτωβρίου 2022 στην Ελλάδα έχουν εμβολιαστεί πλήρως 6.265.696 (58,5%) ενώ την πρώτη δόση έχουν λάβει 6.512.506 (60,8%).  Το γεγονός πως οι εμβολιασμένοι με μια δόση είναι πλέον μόλις 2,3% σε συνδυασμό με το χαμηλό αριθμό ραντεβού που υπάρχουν για την πρώτη δόση ανησυχεί ιδιαίτερα τις υγειονομικές αρχές.

Πηγή: (Ε.Ο.Δ.Υ) https://emvolio.gov.gr/vaccinationtracker

Μάλιστα τα στοιχεία του ΕΟΔΥ δείχνουν ότι την τελευταία εβδομάδα σε ολόκληρη την επικράτεια εμβολιάζονται περίπου 7.000 άτομα με την πρώτη δόση ημερησίως κατά μέσο όρο. Ο αριθμός αυτός είναι περίπου ο μισός από τους 15.000 εμβολιασμούς για πρώτη δόση ημερησίως που γίνονταν τον Αύγουστο. Αντιθέτως οι εμβολισμοί για την δεύτερη δόση δεν παρουσιάζουν μείωση στον ρυθμό μεταβολής, ενώ για την τρίτη δόση παρατηρείτε αύξηση στον ημερήσιο αριθμό.

Η ανησυχία προκαλείται από γεγονός πως ολοένα και μικρότερος αριθμός πολιτών προσέρχονται για την πρώτη δόση και αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα στο επόμενο διάστημα οι νέοι εμβολιασμοί θα είναι ελάχιστοι. Δεδομένου ότι ο στόχος είναι να εμβολιαστεί το 80% του πληθυσμού, με τον τωρινό ρυθμό εμβολιασμού πολιτών που δεν έχουν κάνει καμία δόση να είναι πολύ χαμηλός, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να είναι πιθανό μέσα στον χειμώνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *