Ο αεροδιαστημικός κολοσσός Boeing ζητάει από όλους τους Αμερικανούς υπαλλήλους του να έχουν εμβολιαστεί μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου! Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής: «Η Boeing απαιτεί από τους υπαλλήλους της που εδρεύουν στις ΗΠΑ είτε να επιδείξουν αποδείξεις εμβολιασμού είτε να έχουν εγκεκριμένο λόγο να μην κάνουν το εμβόλιο (βάσει αναπηρίας ή θρησκευτικών πεποιθήσεων) έως τις 8 Δεκεμβρίου. Η απόφαση αυτή πάρθηκε προκειμένου να διασφαλιστεί η συμμόρφωση με την εκτελεστική εντολή του προέδρου Joe Biden». Η εταιρεία, απασχολεί περισσότερους από 140.000 εργαζομένους στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι παρόμοιες αποφάσεις έχουν πάρει και άλλες εταιρείες όπως η Raytheon η οποία επίσης επιβάλλει εμβολιασμούς για τους 125.000 εργαζόμενους της έως την 1η Ιανουαρίου του 2022. Υπενθυμίζουμε ότι η κυβέρνηση Biden εξέδωσε εκτελεστικό διάταγμα στις 9 Σεπτεμβρίου που απαιτεί από οποιαδήποτε εταιρεία με περισσότερους από 100 υπαλλήλους να διατάξει εμβολιασμούς για τους εργαζόμενους.

Καθώς η αεροπορική βιομηχανία στο σύνολό της έχει ήδη κλονιστεί από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού, οι αεροπορικές εταιρείες φαίνεται πως έχουν επηρεαστεί περισσότερο από τις απαιτήσεις για τους εμβολιασμούς. Ένα παράδειγμα αποτελεί η Southwest Airlines όπου εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν ή καθυστέρησαν με κάποιες πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι υπάλληλοι διαμαρτύρονται για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Ο διευθύνων σύμβουλος πάντως της εταιρείας αρνήθηκε αυτούς τους ισχυρισμούς λέγοντας ότι δεν έχει να κάνει με την απαίτηση εμβολιασμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *