Στην Αγγλία έχει προκληθεί ξανά πανικός καθώς παρουσιάζονται τώρα σημαντικές ελλείψεις σε τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Θυμίζουμε πως έχουν περάσει μόλις λίγες εβδομάδες από τον πανικό που είχε προκληθεί στα βενζινάδικα. Στα οποία η τροφοδοσία των πρατηρίων με καύσιμα δεν έχει αποκατασταθεί. 

Στην Αγγλία η κατάσταση συνεχίζει να είναι ανεξέλεγκτη. Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Βρετανικών μέσων, εμφανίζονται ελλείψεις στα σούπερ μάρκετ. Σε ορισμένα καταστήματα εξαντλήθηκαν ακόμα και οι κατεψυγμένες γαλοπούλες, αναφέρουν. Σε άλλες φωτογραφίες ο κόσμος κάνει ουρές ή σπεύδει να προμηθευτεί χαρτί υγείας και εμφιαλωμένο νερό.

Όλα τα παραπάνω, τροφοδοτούν τον πανικό των καταναλωτών για ακόμα μεγαλύτερες ελλείψεις την περίοδο των εορτών. Την ίδια στιγμή, η έλλειψη επαγγελματιών οδηγών για τις μεταφορές λόγω Brexit, οι αυξήσεις στα καύσιμα και γενικότερα στην ενέργεια, σε συνδυασμό με την πανδημία και την κερδοσκοπία, οδηγούν σε αλλεπάλληλες αυξήσεις τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης.

Δείτε το βίντεο

https://www.megatv.com/embed/?p=2020511326

Η κυβέρνηση Τζόνσον συνιστά στους πολίτες ψυχραιμία

«Βλέπουμε προβλήματα στην τροφοδοσία όχι μόνο εδώ, αλλά και σε άλλες χώρες. Προσπαθούμε να μετριάσουμε τις επιπτώσεις, όπως με τις προσωρινές βίζες. Αλλά δεν διαθέτουμε ένα μαγικό ραβδί», ανέφερε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ.

Ταυτόχρονα, σε δημοσκόπηση ένας στους έξι Βρετανούς είπε ότι δεν μπόρεσε να βρει και να αγοράσει απαραίτητα τρόφιμα μέσα στο τελευταίο διήμερο! 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *