Μεγάλη ένταση επικράτησε το Σάββατο στους δρόμους της Ρώμης όταν χιλιάδες Ιταλοί διαδηλωτές εξέφρασαν την αντίθεση τους στο green pass που θα έχει ισχύ από τις 15 Οκτωβρίου. Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και «κανόνια νερού
στην προσπάθεια της να «σπάσει» τις διαδηλώσεις. Η πορεία ξεκίνησε από την Piazza del Popolo με τους συμμετέχοντες να κατευθύνονται αρχικά προς τη Villa Borghese όπου και σημειώθηκαν οι πρώτες συγκρούσεις με την αστυνομία. Οι συμπλοκές διήρκησαν αρκετές ώρες με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πανικός σε πολλούς εμπορικούς δρόμους. Το κεντρικό σύνθημα ήταν η παραίτηση του πρωθυπουργού Ντράγκι αλλά και η λέξη «ελευθερία».

Επίθεση στα κεντρικά γραφεία του CGIL
Σημειώνεται πως σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο κτίριο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργασίας της Ιταλίας (CGIL) όπου οι διαδηλωτές μπήκαν μέσα στο κτίριο προκαλώντας ζημιές. Φόβοι εκφράζονται για έργα τέχνης που κοσμούν τους τοίχους τα οποία είναι μεγάλης αξίας. Στις πρώτες του δηλώσεις ο γενικός γραμματέας του Maurizio Landini είπε: «Η επίθεση στην έδρα του εθνικού CGIL είναι μια πράξη φασιστικών ομάδων. Μια επίθεση στη δημοκρατία και σε ολόκληρο τον κόσμο της εργασίας Κανείς δεν σκέφτεται να επιστρέψει τη χώρα μας στα είκοσι χρόνια του φασισμού. Αύριο το πρωί στις 10, μπροστά από την έδρα του CGIL η γενική συνέλευση της Συνομοσπονδίας καλείται επειγόντως να αποφασίσει για όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *